zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V letalskem napadu v Iraku ubit drugi mož Islamske države

Deli na:
V letalskem napadu v Iraku ubit drugi mož Islamske države

Foto: Reuters

V letalskem napadu koalicije pod vodstvom ZDA na severu Iraka je bil v torek ubit drugi mož skrajne sunitske skupine Islamska država (IS) Abdul Rahman Mustafa Mohamed, znan tudi kot Abu Ala al Afri, je sporočilo iraško obrambno ministrstvo. Ameriška vojska je kasneje sporočila, da njena letala niso napadla mošeje, v kateri naj bi bil Afri.

Kot je po poročanju tujih tiskovnih agencij pojasnil tiskovni predstavnik ministrstva Tahsin Ibrahim, je bil Afri v mošeji v kraju Tal Afar, ki je bila tarča letalskih napadov. V napadu je bilo po njegovih navedbah ubitih še več deset pripadnikov IS, ki so se v mošeji sešli z Afrijem. Mesto Tal Afar je sicer v rokah džihadistov od junija lani.

Afri naj bi po nekaterih navedbah v zadnjih tednih začasno vodil operacije IS, potem ko naj bi bil glede na podatke iraških obveščevalcev v letalskem napadu na severu Iraka marca ubit vodja džihadistov Abu Bakr al Bagdadi. ZDA so prejšnji teden za informacije o Afriju ponudile sedem milijonov dolarjev nagrade.

Če bo njegova smrt potrjena, bo to po oceni poročevalca britanskega BBC nov udarec za IS, ki je v zadnjih mesecih utrpela veliko porazov na bojiščih.

Islamska država navedb ministrstva še ni komentirala. Ameriška vojska pa je sporočila, da njena letala niso bombardirala mošeje, v kateri naj bi bil Afri. Kot so dodali, tudi nimajo informacij o tem, da je bil drugi mož IS ubit, poroča francoska tiskovna agencija AFP.