stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Kansasu aretirali nesojenega samomorilskega napadalca na vojaško bazo

Deli na:
V Kansasu aretirali nesojenega samomorilskega napadalca na vojaško bazo

Foto: Reuters

V ameriški zvezni državi Kansas so danes aretirali simpatizerja Islamske države, ki je po navedbah pravosodnega ministrstva načrtoval samomorilski bombni napad na ameriško vojaško oporišče Fort Riley v Kansasu. 20-letnega Johna T. Bookerja so aretirali v času zadnjih priprav na napad, navaja ameriško ministrstvo.

Obtožili so ga "poskusa uporabe orožja za množično uničevanje (...) poskusa poškodovanja z eksplozivom in poskusa zagotavljanja gmotne pomoči Islamski državi", je še sporočilo ameriško pravosodno ministrstvo.

Kot je na novinarski konferenci v Kansas Cityju pojasnil tožilec v tej zvezni državi Barry Grissom, so ga aretirali v bližini mesta Manhattan, "ko je bil v zadnjih pripravah za načrtovan napad" na bližnji Fort Riley. Osumljenec po njegovih besedah sicer ni vedel, da so bile snovi, ki jih je uporabil za izdelavo bombe, neaktivne. Booker bo še danes stopil pred sodnika na zveznem sodišču.

Kot kažejo dosedanje ugotovitve, je nameraval sam potegniti sprožilec eksplozivnega telesa, kar pomeni, da bi umrl tudi sam, je dejal Grissom. Nekomu naj bi tudi dejal, da je sprožitev samomorilske eksplozije njegova največja želja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bookerja iz mesta Topeka v Kansasu so po takratnem poročanju lokalnega časnika agenti zvezne policije FBI pred letom dni zaslišali zaradi njegovega "simpatiziranja z džihadom".