nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Južni Koreji že devet smrtnih žrtev mersa, število okužb pa raste

Deli na:
V Južni Koreji že devet smrtnih žrtev mersa, število okužb pa raste

Foto: Reuters

Iz Južne Koreje poročajo o novih smrtnih žrtvah zaradi okužbe z bližnjevzhodnim respiratornim sindromom, mersom. V tokratnem izbruhu bolezni je doslej umrlo devet ljudi, potrdili so še 13 novih okužb, tako da jih je zdaj podatkih ministrstva za zdravje 108. Južnokorejska predsednica Park Geun-Hye je zaradi razmer v državi odpovedala obisk v ZDA.

Parkova naj bi v ZDA odpotovala v nedeljo, v torek pa naj bi se sestala z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Med zadnjima žrtvama mersa sta 75-letna ženska in 62-letni moški, sicer onkološka bolnika. Okužila sta se v eni največjih bolnišnic na jugu Seula, kjer sicer beležijo največje število okužb. Tam so zabeležili tudi deset od 13 novih okužb.

Tri nove okužbe pa so zabeležili v treh različnih bolnišnicah, dve sta v središču mesta Daejeon in ena v bližini južnega predmestja Seula. Vse okužbe so omejene na bolnišnice.

Južnokorejsko ministrstvo za zdravje obenem poudarja, da so vse žrtve bolehale za kakšno boleznijo, še preden so se okužile z mersom.

Mers velja za bolj smrtonosnega, a manj nalezljivega sorodnika akutnega respiratornega sindroma, sarsa, za katerim je v Aziji leta 2003 umrlo več sto ljudi. Zanj ni ne zdravila ne cepiva. Pojavil se je v več kot 20 državah, večino primerov pa so našteli v Savdski Arabiji.

V Južno Korejo je v ponedeljek prispela ekipa strokovnjakov Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki bo pomagala preiskati izbruh in nudila nasvete glede zajezitve, še piše AFP.