profimedia-0226923653 Svet24.si

Z ukradenim avtobusom bežal iz demokracije v ...

modras,ugriz, roka, iški vintgar Svet24.si

V Iškem vintgarju ga je ugriznil modras. Otekla ...

Jurij Krč Necenzurirano

Krč iz T-2 premagal Kolektor: ceno spustili za ...

1663830343-dsc-5075-01 Reporter.si

Kako pada gledanost oddaj na nacionalni TV: vedno ...

luka doncic gabriela anamaria Ekipa

Topijo se srca, fotka je hit: Takole 10-mesečna ...

torta Revija Stop

V MGL sezono začeli s Kazimirjem in Karolino

albert riera Ekipa

Albert Riera brutalno iskren po evropskem porazu: ...

Svet

V izraelskem napadu v središču Bejruta več mrtvih

Deli na:
V izraelskem napadu v središču Bejruta več mrtvih

V izraelskem napadu v središču Bejruta več mrtvih. - Foto: Profimedia

V izraelskem zračnem napadu na stavbo v središču Bejruta je bilo ubitih najmanj pet ljudi, osem je ranjenih, so davi sporočile libanonske zdravstvene oblasti. Izraelska vojska je sporočila, da je šlo za natančen napad, ki ga je izvedla na zdravstveni center, povezan s šiitskim gibanjem Hezbolah, poročajo tuje tiskovne agencije.

V napadu je izraelska vojska zadela večnadstropno stavbo v soseski Bachoura v bližini izraelskega parlamenta, kjer je bil po njenih navedbah zdravstveni center, povezan s Hezbolahom.

Med nočnimi izraelskimi napadi so odjeknile tri eksplozije v Dahiehu v južnem predmestju Bejruta, četrta pa je odjeknila bližje središču mesta. Posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo goste oblake dima, ki se dvigujejo v nebo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska vojska je prebivalce v več delih gosto poseljenega južnega dela Bejruta davi pozvala, naj zapustijo območje, kjer bo napadla cilje Hezbolaha, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Nahajate se v bližini objektov in interesov, ki pripadajo Hezbolahu, proti katerim bo vojska ukrepala," je na družbenem omrežju X objavil tiskovni predstavnik izraelske vojske Avichay Adraee.

Libanonsko ministrstvo za zdravje je v sredo zvečer sporočilo, da je bilo v zadnjem dnevu v izraelskih zračnih napadih ubitih 46 ljudi, 85 pa ranjenih. Pri tem ni navedlo, koliko žrtev je med civilisti, poroča britanski BBC.