sveča Dobra karma

Ta obred nas osvobodi najbolj težke preteklosti

evelyn vadie sides Svet24.si

Malčico so iskali kar dva dni, ob strani ji je ...

PERISKOP zan katja3 Reporter.si

Janšev državni sekretar za nacionalno varnost ...

peter-kočjaž, filipini Svet24.si

FOTO: Peter in Natalija obtičala na Filipinih: ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

luka-šulić, koncert Njena.si

Ime slovenskega glasbenika izrabili v denarni ...

Svet

V Italiji v zadnjem dnevu porast okuženih z novim koronavirusom

Deli na:
V Italiji v zadnjem dnevu porast okuženih z novim koronavirusom

Merjenje temperature ob vstopu v trgovino v Bergamu. - Foto: Profimedia

V Italiji so danes spet zabeležili manj smrtnih žrtev zaradi koronavirusa kot dan prej, in sicer je v zadnjih 24 urah umrlo 662 ljudi, skupno 8165. Se je pa povečalo število okužb. Okuženih je trenutno namreč 62.013 ljudi, kar je 4492 več kot dan prej, je sporočila italijanska civilna zaščita.

Pred tem so več dni beležili upad števila okužb. V sredo se je namreč število okuženih povečalo za 3491, v torek za 3612, v ponedeljek za 3780, v nedeljo pa za 3957, potem ko so v soboto zabeležili rekordih 4821 aktivnih primerov več, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

So pa v zadnjem dnevu zabeležili manj smrtnih žrtev, saj je umrlo 662 ljudi, v sredo jih je bilo še 683.

Skupno so v Italiji doslej potrdili 80.539 okužb z novim koronavirusom, od tega jih je 8.165 umrlo, ozdravelo pa 10.361. Dnevno se je število okuženih povečalo za 8,3 odstotka, ozdravljenih pa za 11 odstotkov. Za 3,5 odstotka se je povečalo tudi število ljudi na intenzivni negi na 3612.

Razmere ostajajo najbolj tragične v Lombardiji. V zadnjem dnevu so potrdili 387 smrti, skupaj 4861, kar je več kot polovica vseh smrti v Italiji. Število okuženih v deželi pa se je povečalo na 22.189, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Med najhuje prizadetimi območji v Lombardiji je sicer Bergamo, kjer so zabeležili ogromen prirast mrtvih. Kot so mestne oblasti sporočile danes, je prejšnji teden v mestu skupno umrlo 313 ljudi, kar je sedemkrat več, kot je tedensko povprečje mrtvih v zadnjih desetih letih. V zadnjem tednu februarja, ko je bil izbruh covida-19 še precej pod nadzorom, so potrdili 65 smrti. Od začetka meseca do torka so sicer potrdili 858 smrti, to so tudi ljudje iz drugih krajev, ki so bili hospitalizirani v Bergamu.

Za Lombardijo sta med huje prizadetimi deželami še Emilija - Romanja in Benečija (Veneto). V sosednji Furlaniji Julijski-Krajini je zaenkrat umrlo 72 ljudi, okuženih pa je 1223 ljudi.

Izmučeni zdravstveni delavci plačujejo visoko ceno za svoj vsakodnevni boj proti koronavirusu. Od začetka epidemije je umrlo 39 zdravnikov, z virusom pa se je okužilo 6206 zdravstvenih delavcev, kar je okoli devet odstotkov vseh okuženih v državi.

loading...
Loading...