Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zastrupitev z nezakonito proizvedenim alkoholom v Indiji terjala 67 življenj

Deli na:
Zastrupitev z nezakonito proizvedenim alkoholom v Indiji terjala 67 življenj

Fotografija je simbolična. - Foto: Pixabay

V zvezni državi Pandžab na severu Indije je zaradi domnevne zastrupitve z alkoholom umrlo 67 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Oblasti so v zvezi z zastrupitvami že uvedle preiskavo, policija pa je aretirala več deset ljudi, domnevno vpletenih v nezakonito trgovino z alkoholom.

Žrtve, večinoma revnejši delavci in kmetje iz treh okrožij v Pandžabu, so zboleli v sredo, potem ko so pili alkohol. Že v sredo so poročali o prvih smrtih.

Do petka zvečer je umrlo 21 ljudi, v zadnjih 24 urah pa še 46. Skupno so doslej našteli 67 žrtev, med njimi 47 v okrožju Tarn Taran. O skupno 20 smrtih pa so poročali iz okrožij Amritsar in Batala.

Po besedah predstavnika lokalnih oblasti zdravniki ocenjujejo, da so vsi umrli zaradi zastrupitve z alkoholom. A še vedno čakajo na rezultate obdukcij, ki bodo potrdili točen vzrok smrti.

Oblasti so v zvezi z zastrupitvami že uvedle preiskavo. Policija je aretirala več deset ljudi, domnevno vpletenih v nezakonito trgovino z alkoholom, med njimi proizvajalce.

Trgovina z nezakonito proizvedenim alkoholom je v Indiji dokaj razširjena, saj je tak alkohol precej cenejši od tistega iz industrijske proizvodnje. Pogoste so tudi zastrupitve.

Lani je tako zaradi zastrupitve z alkoholom umrlo 151 delavcev s plantaže čaja, kar je bil eden najhujših primerov v zadnjih letih. Sicer v Indiji zaradi nezakonito proizvedenega alkohola vsako leto v povprečju umre okoli tisoč ljudi.