objemanje dreves Dobra karma

Zaščitniki božanskih modrosti na Zemlji: ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Svet

Zastrupitev z nezakonito proizvedenim alkoholom v Indiji terjala 67 življenj

Deli na:
Zastrupitev z nezakonito proizvedenim alkoholom v Indiji terjala 67 življenj

Fotografija je simbolična. - Foto: Pixabay

V zvezni državi Pandžab na severu Indije je zaradi domnevne zastrupitve z alkoholom umrlo 67 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Oblasti so v zvezi z zastrupitvami že uvedle preiskavo, policija pa je aretirala več deset ljudi, domnevno vpletenih v nezakonito trgovino z alkoholom.

Žrtve, večinoma revnejši delavci in kmetje iz treh okrožij v Pandžabu, so zboleli v sredo, potem ko so pili alkohol. Že v sredo so poročali o prvih smrtih.

Do petka zvečer je umrlo 21 ljudi, v zadnjih 24 urah pa še 46. Skupno so doslej našteli 67 žrtev, med njimi 47 v okrožju Tarn Taran. O skupno 20 smrtih pa so poročali iz okrožij Amritsar in Batala.

Po besedah predstavnika lokalnih oblasti zdravniki ocenjujejo, da so vsi umrli zaradi zastrupitve z alkoholom. A še vedno čakajo na rezultate obdukcij, ki bodo potrdili točen vzrok smrti.

Oblasti so v zvezi z zastrupitvami že uvedle preiskavo. Policija je aretirala več deset ljudi, domnevno vpletenih v nezakonito trgovino z alkoholom, med njimi proizvajalce.

Trgovina z nezakonito proizvedenim alkoholom je v Indiji dokaj razširjena, saj je tak alkohol precej cenejši od tistega iz industrijske proizvodnje. Pogoste so tudi zastrupitve.

Lani je tako zaradi zastrupitve z alkoholom umrlo 151 delavcev s plantaže čaja, kar je bil eden najhujših primerov v zadnjih letih. Sicer v Indiji zaradi nezakonito proizvedenega alkohola vsako leto v povprečju umre okoli tisoč ljudi.

Loading...