pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Indiji lov na tigrico, ki naj bi ubila osem ljudi

Deli na:
V Indiji lov na tigrico, ki naj bi ubila osem ljudi

Foto: Reuters

Ekipa šestih lovcev poskuša na severu Indije čim prej ujeti tigrico, ki naj bi ubila že osem ljudi. Napadi na ljudi so se zgodili v okolici nacionalnega parka Jim Corbett, v katerem prebiva okoli 200 tigrov. Načeloma je lov na te živali prepovedan, vendar so zaradi smrtonosnih napadov naredili izjemo.

"Obstaja velika nevarnost, da se vsak čas zgodi naslednji napad," je povedal vodja lovske ekipe Nawab Shafat Ali Khan. Lovci so prepričani, da je vse smrtne žrtve zakrivila triletna tigrica. Sedaj pa so pred skoraj nemogočo nalogo, da ulovijo pravo divjo mačko.

Prebivalci okoliških krajev so zaradi napadov tigrov pretreseni. Več desetletij je bilo mirno, šele sedaj pa so se očitno "začeli dejansko zavedati, da v njihovi bližini živi toliko tigrov", je povedal Anand Saini, brat Davendre, ki je postal žrtev tigrice. Njegovo truplo, na katerem so manjkali deli noge in želodec, so odkrili v gozdu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Indiji živi okoli 1700 tigrov. Leta 1947, ko je Indija dosegla neodvisnost, jih je bilo še približno 40.000. Divji lov, mednarodne mreže tihotapcev ter tudi uničevanje njihovega življenjskega prostora so prispevali k drastičnemu zmanjšanju števila tigrov v tej državi.