Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V HDZ besni na Karamarka, ki jih je stal oblasti

Deli na:
V HDZ besni na Karamarka, ki jih je stal oblasti

Foto: Facebook

Predsednik HDZ Tomislav Karamarko je odpovedal današnjo sejo predsedstva stranke, na kateri so pričakovali njegov odstop s predsedniškega položaja, poročajo hrvaški mediji. Neuradno naj bi HDZ zahtevala, da Karamarko odstopi najpozneje v torek do 12. ure, v nasprotnem primeru pa bodo okrepili pritisk za njegov odstop.

Seja predsedstva HDZ je bila napovedana prejšnji teden za danes ob 10. uri, nato pa so njen začetek prestavili na 18. uro.

Nekaj ur pred napovedanim začetkom seje je Večernji list na svoji spletni strani objavil, da je Karamarko odpovedal današnjo sejo predsedstva stranke, v kateri je sicer vse več nezadovoljstva zaradi načina, kako je Karamarko v zadnjem času vodil stranko.

V HDZ je bilo danes slišati, da bodo na seji predsedstva razpravljali o prihodnjih korakih, potem ko je prejšnji teden padla hrvaška vlada, danes pa so poslanci razpustili sabor.

Starosta HDZ Vladimir Šeks je v današnjem pogovoru za hrvaško uredništvo regionalne televizije N1 napovedal, da danes ob 18. uri pričakujejo Karamarkov odstop, a se je kmalu po tem pojavila informacija, da je šef HDZ odpovedal današnjo sejo predsedstva stranke. Šeks je ocenil, da je Karamarko najbolj odgovoren za to, da je HDZ izgubila oblast.

Karamarko je sprejel napačno odločitev, ko je pričakoval, da bodo preoblikovali parlamentarno večino, so za Novi list potrdili neimenovani viri iz HDZ. Neuradno naj bi Karamarku do torka opoldne dali čas, da odstopi. V nasprotnem bo sledil pritisk iz različnih organizacij HDZ, ki bodo zahtevale njegov umik s položaja predsednika stranke.

Njegov odstop so že v soboto zahtevali nekateri izmed ustanoviteljev stranke.

Medtem so iz HDZ potrdili, da so sejo predsedstva prestavili na torek ob 11. uri. Niso pa pojasnili, zakaj je prišlo do preložitve seje, ki bo potekala na sedežu stranke v Zagrebu. Neuradno naj bi Karamarko poskusil prepričati svoje kolege iz vrha stranke, naj mu zaupajo vodenje HDZ tudi na prihodnjih predčasnih parlamentarnih volitvah.

Karamarko je sicer prejšnji teden odstopil s položaja prvega podpredsednika vlade. Pred tem je komisija za določanje navzkrižja interesov ocenila, da je bil v konfliktu interesov zaradi osebnih in družinsko-poslovnih povezav z glavnim svetovalcem madžarskega Mola na Hrvaškem, ter si je javno prizadeval, da se hrvaška vlada umakne iz arbitraže, ki jo je sprožila proti Molu zaradi upravljavskih pravic v Ini.