Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Grčiji ukinili dodaten dopust za javne uslužbence, ki uporabljajo računalnik

Deli na:
V Grčiji ukinili dodaten dopust za javne uslužbence, ki uporabljajo računalnik

Foto: Arhiv Reporterja

V Grčiji bodo ukinili dodatne dneve dopusta za zaposlene, ki pri delu uporabljajo računalnik. Po besedah grškega ministra za upravne reforme Kiriakosa Micotakisa, bodo s tem odpravili "zablodo" grškega javnega sektorja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V javnih službah leta 2013 še vedno obstaja možnost na leto koristiti šest dodatnih dni dopusta, če uslužbenec uporablja računalnik, kar zajema skoraj vse uslužbence," je v pogovoru za zasebno televizijo Skai v četrtek zvečer dejal minister.

Kot je za AFP pojasnil osrednji sindikat javnega sektorja Adedy, ta "nagrada" ustreza osemminutni vsakodnevni pavzi, ki so jo javnim uslužbencem dodelili v 90. letih minulega stoletja, da bi jih tako zaščitili pred očesnimi težavami, povezanimi z delom za računalniškim ekranom.

To pavzo so kasneje na letni ravni preračunali v dneve, kar je vodilo v šest dodatnih dni dopusta, so še dejali pri sindikatu. "A ta ukinitev je bolj kot ne podrobnost glede na reformo, ki trenutno zadeva javni sektor," so dodali.

Grčija se je namreč v zameno za naslednjo tranšo mednarodnega posojila zavezala, da bo do konca septembra prezaposlila 12.500 javnih uslužbencev, do konca leta pa še enkrat toliko. Hkrati je obljubila, da bo do konca decembra s ciljem znižati porabo v javnem sektorju ukinila 4000 delovnih mest.