alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Svet

V Franciji suspendirali okoli 3000 necepljenih zdravstvenih delavcev

Deli na:
V Franciji suspendirali okoli 3000 necepljenih zdravstvenih delavcev

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V Franciji so suspendirali okoli 3000 zdravstvenih delavcev, ker se do roka, ki se je iztekel v sredo, niso cepili proti covidu-19. Zdravstvena oskrba po besedah francoskega ministra za zdravje Olivierja Verana kljub temu poteka nemoteno.

"V sredo je bilo okoli 3000 zaposlenih v zdravstvenih in zdravstveno-socialnih ustanovah, ki še niso bili cepljeni, obveščenih o suspenzu," je danes za francoski RTL radio povedal Veran. Poleg tega je več deset zaposlenih dalo odpoved, ker se ne želijo cepiti, je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Pojasnil je, da je v Franciji 2,7 milijona zdravstvenih delavcev, in zagotovil, da zdravstvena oskrba poteka nemoteno. Večina suspenzov je začasnih, med njimi pa veliko večino predstavljajo uslužbenci podpornih služb.

V Franciji lahko od srede zaposleni v bolnišnicah, domovih za starejše, tisti, ki nudijo pomoč na domu, gasilci in reševalci, delo opravljajo, samo če so bili cepljeni proti covidu ali pa so to bolezen nedavno preboleli. To so določili z zakonom, sprejetim v začetku avgusta. Suspendiranim ne izplačajo plače.

Francoska agencija za javno zdravje je pretekli teden ocenila, da ni cepljenih približno 12 odstotkov osebja v bolnišnicah in okoli šest odstotkov zdravnikov v zasebnih ordinacijah.

V državi je sicer z vsemi potrebnimi odmerki proti covidu-19 cepljenih 70 odstotkov ljudi. 74 odstotkov jih je prejelo najmanj en odmerek.

Loading...