sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Franciji dan žalovanja po napadu v Parizu

Deli na:
V Franciji dan žalovanja po napadu v Parizu

Foto: Reuters

V Franciji je danes dan žalovanja v spomin na žrtve sredinega terorističnega napada na satirični tednik Charlie Hebdo, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi. V pokolu, ki je pretresel Francijo in ves svet, je bilo ubitih osem novinarjev, med njimi tudi urednik časopisa Stephane Charbonnier.

"Naše najmočnejše orožje je naša enotnost," je v televizijskem nagovoru v sredo zvečer dejal francoski predsednik Francois Hollande in dodal, da bodo zastave po vsej državi tri dni spuščene na pol droga.

V več francoskih mestih - Parizu, Marseillu, Lyonu, Toulousu, Nantesu, Lillu in drugod - so v sredo zvečer na poziv sindikatov, medijev in političnih strank potekala zborovanja v spomin na žrtve najhujšega terorističnega napada v Franciji v skoraj 200 letih. Zborovanja, ki se jih je udeležilo več kot 100.000 ljudi, so potekala pod sloganom solidarnosti Je suis Charlie (Jaz sem Charlie).

Shodi so napovedani tudi za danes. K shodu v podporo svobodi izražanja in proti nasilju je za opoldne na Prešernovem trgu v Ljubljani prek Twitterja pozvalo tudi Društvo novinarjev Slovenije.

Napadalca sta dopoldne vdrla v uredništvo satiričnega tednika v Parizu in najprej ubila vzdrževalca, nato pa v drugem nadstropju, kjer je potekal uredniški sestanek, še deset ljudi. Med begom sta hladnokrvno ubila tudi policista.