Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Donavi našli truplo nekdanjega libijskega ministra

Deli na:

Blizu Dunaja so v Donavi v nedeljo našli truplo nekdanjega libijskega premiera in ministra za nafto Šukrija Ganema. Kot je v nedeljo zvečer sporočila policija, na truplu, ki v vodi ni bilo dolgo, ni znakov nasilne smrti. Vzrok smrti naj bi ugotovili z obdukcijo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ganemovi svojci so sprva sporočili, da je 69-letnik umrl na svojem domu zaradi srčne kapi. Zvečer je policija sporočila, da je nek mimoidoči njegovo truplo v nedeljo dopoldne našel v reki.

Ganem je bil več let eden od najtesnejših sodelavcev nekdanjega libijskega voditelja Moamerja Gadafija. Med letoma 2003 in 2006 je bil predsednik libijske vlade, po letu 2006 pa vodja državne naftne družbe in minister za nafto. Med vstajo v Libiji je maja lani prenehal sodelovati z libijskimi oblastmi in odšel v tujino, kjer je napovedal podporo libijskim upornikom.

Po navedbah policije je Ganem v zadnjem času živel na Dunaju. Z avstrijsko prestolnico je bil že prej tesno povezan, saj je imel več pomembnih položajev pri Organizaciji držav izvoznic nafte (Opec) s sedežem na Dunaju. V tem mestu živijo tudi člani njegove družine.