900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Črni gori ustrelili znano preiskovalno novinarko

Deli na:
V Črni gori ustrelili znano preiskovalno novinarko

Foto: Twitter

V črnogorski prestolnici so v torek zvečer napadli novinarko črnogorskega časnika Vijesti Olivero Lakić. Neznani napadalec je 49-letno novinarko, ki je preiskovala korupcijo v Črni gori, pred njenim domov v Podgorici ustrelil v nogo in pobegnil. Lakićeva ni v smrtni nevarnosti, ima pa strelno rano pod levim kolenom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policija je sporočila, da v zvezi z napadom na 49-letno novinarko išče tri moške, osumljene napada. Ob tem je objavila opis enega od osumljencev, motiva za napad pa ni objavila. Po napadu je na ceste poslala patrulje, ki so opravljale nadzor nad vstopom in izstopom iz mesta, nekatere ulice so zaprli.

Lakičeva je dolgoletna novinarka časnika Vijesti, kritičnega do sedanjega predsednika in nekdanjega premierja Mila Đukanovića. Piše o kriminalu in nezakoniti proizvodnji tobaka.

Napadli so jo že leta 2012, večkrat pa so ji zaradi njenega dela grozili, tako da je skoraj tri leta živela pod policijsko zaščito.

Glavni urednik časnika Vijesti Mihailo Jovović je dejal, da so jo storilci verjetno pričakali pred vhodom njenega doma, kjer so jo pred šestimi leti že pretepli. "Nimam besed. Kam še to lahko pelje, do kdaj se bo to še dogajalo v Črni gori," se je vprašal Jovović.

Oskrbeli so jo v kliničnem centru v Podgorici. Pozneje je dežurni zdravnik Aleksandar Vulić za javnost povedal, da jo bodo še nekaj časa zadržali na zdravljenju. Vrhovni državni tožilec Ivica Stanković pa je zatrdil, da bo tožilstvo v sodelovanju s policijo storilo vse, da bodo napadalci razkrinkani.