Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na ladji črnogorske mornarice tihotapili drogo

Deli na:
Na ladji črnogorske mornarice tihotapili drogo

Fotografija je simbolična. - Foto: Arhiv svet24

Na šolski jadrnici črnogorske mornarice so v petek v pristanišču v Tivatu našli več deset kilogramov kokaina, eno osebo so aretirali, je včeraj potrdilo črnogorsko obrambno ministrstvo. Že v petek so sporočili, da je vojaška policija zaplenila pošiljko prepovedanih substanc, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zaradi poskusa tihotapljenja več milijonov vredne pošiljke je vojaška policija aretirala najmanj enega člana posadke vojaške jadrnice Jadran. Po neuradnih informacijah je skušal okoli 50 kilogramov kokaina pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec.

Jadrnica bi morala v petek izpluti na študentsko ekskurzijo proti Grčiji in Turčiji. Radenović je tako domnevno izkoristil priprave na dvotedensko ekskurzijo s študenti kotorske fakultete za pomorstvo in na jadrnici skril večjo količino prepovedane droge. Glede na neuradne informacije so v preiskavi plovila našli med 50 in 60 kilogramov kokaina.

Črnogorsko obrambno ministrstvo je še navedlo, da je kaznivo dejanje očrnilo ugled šolske jadrnice, mornarice in vojske Črne gore.

Oblasti so drogo našle po namigu, da poskušajo kriminalne skupine izkoristiti plovbo šolske jadrnice za svoja kazniva dejanja. Zaradi suma, da je za tihotapljenje odgovorna večja kriminalna združba, je preiskavo prevzelo specializirano državno tožilstvo.