Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Svet

V čast kraljice na Temzi danes veličastna parada ladij

Deli na:

V Veliki Britaniji bo danes eden od vrhuncev praznovanj ob 60. obletnici vladanja britanske kraljice Elizabete II. Po reki Temzi bo namreč zaplulo približno tisoč plovil iz Velike Britanije, Britanske skupnosti narodov in od drugod. Z enim izmed teh se bosta zapeljala tudi Elizabeta II. in princ Philip, ki ju bo ob poti pozdravila množica ljudi.

Spust po reki, ki se bo začel ob 14.30, bo postregel z veličastnim prizorom ene največjih flotilj ladij, čolnov in raznih zgodovinskih plovil, kdajkoli zbranih na reki. Zato na Otoku že več dni tečejo razprave, katera točka ob Temzi ponuja najboljši razgled. Ocenjujejo, da se bo na enajst kilometrov dolgi poti ob Temzi zbralo milijon ljudi.

Dogodek bo spremljala glasbena spremljava, med drugim znane melodije iz bollywoodskih filmov in iz filmov o najbolj slavnem agentu v službi njenega veličanstva Jamesu Bondu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za ne le finančni, temveč predvsem logistični in varnostni zalogaj, ki bo v domeni 5000 policistov in 7000 prostovoljcev. Za oblasti bo to dobra preizkušnja pred prihajajočimi poletnimi olimpijskimi igrami.

Veliko Britancev bo današnji dan izkoristilo tudi za ulične zabave, kosila in piknike s sosedi, podobno kot leta 1977, ko je približno deset milijonov ljudi na ta način obeležilo srebrni jubilej vladanja Elizabete II.

Slavja ob diamantnem jubileju se bodo nadaljevala v ponedeljek s piknikom za 12.000 gostov v Buckinghamski palači. Zvečer pa bo tam sledil še dolgo pričakovan velik koncert z vrsto znanih glasbenikov. Praznovanja se bodo končala v torek.

Loading...