slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

ula furlan Svet24.si

Ima Ula Furlan popravljen nos?

andrej milutinovic Njena.si

Andrej Milutinovič: 'Nikoli ne bi imel debele ...

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

Svet

V čast kraljice na Temzi danes veličastna parada ladij

Deli na:

V Veliki Britaniji bo danes eden od vrhuncev praznovanj ob 60. obletnici vladanja britanske kraljice Elizabete II. Po reki Temzi bo namreč zaplulo približno tisoč plovil iz Velike Britanije, Britanske skupnosti narodov in od drugod. Z enim izmed teh se bosta zapeljala tudi Elizabeta II. in princ Philip, ki ju bo ob poti pozdravila množica ljudi.

Spust po reki, ki se bo začel ob 14.30, bo postregel z veličastnim prizorom ene največjih flotilj ladij, čolnov in raznih zgodovinskih plovil, kdajkoli zbranih na reki. Zato na Otoku že več dni tečejo razprave, katera točka ob Temzi ponuja najboljši razgled. Ocenjujejo, da se bo na enajst kilometrov dolgi poti ob Temzi zbralo milijon ljudi.

Dogodek bo spremljala glasbena spremljava, med drugim znane melodije iz bollywoodskih filmov in iz filmov o najbolj slavnem agentu v službi njenega veličanstva Jamesu Bondu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za ne le finančni, temveč predvsem logistični in varnostni zalogaj, ki bo v domeni 5000 policistov in 7000 prostovoljcev. Za oblasti bo to dobra preizkušnja pred prihajajočimi poletnimi olimpijskimi igrami.

Veliko Britancev bo današnji dan izkoristilo tudi za ulične zabave, kosila in piknike s sosedi, podobno kot leta 1977, ko je približno deset milijonov ljudi na ta način obeležilo srebrni jubilej vladanja Elizabete II.

Slavja ob diamantnem jubileju se bodo nadaljevala v ponedeljek s piknikom za 12.000 gostov v Buckinghamski palači. Zvečer pa bo tam sledil še dolgo pričakovan velik koncert z vrsto znanih glasbenikov. Praznovanja se bodo končala v torek.

Loading...