gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V BiH zaradi vožnje z ukradenim avtomobilom prijeli hrvaškega poslanca

Deli na:
V BiH zaradi vožnje z ukradenim avtomobilom prijeli hrvaškega poslanca

Foto: Arhiv Reporterja

Policija v BiH je minulo noč prijela in do jutra pridržala saborskega poslanca opozicijske Hrvaške demokratske zveze Slavonije in Baranje (HDSSB) Ivana Drmića, in sicer zaradi suma, da je vozil odtujeni avtomobil znamke audi, ki je na Interpolovem seznamu pogrešanih vozil. Drmić je potrdil, da je vozil dotični avtomobil, ki ga je kupil v Osijeku.

Drmića je prometna policija v avtomobilu audi A6 ustavila v ponedeljek nekaj pred polnočjo na območju Mrkonjić Grada v BiH. Pri preverjanju so ugotovili, da je bilo njegovo vozilo ukradeno in da ga išče Interpol. Saborskega poslanca so prijeli kljub temu, da je imel diplomatski potni list.

Hrvaški poslanec je po izpustitvi hrvaškim medijem povedal, da za hrvaško policijo avtomobil ni bil sporen, saj ga je pred tremi meseci kupil v Osijeku in ga nato registriral v Đakovu. Za nakup vozila naj bi najel tudi posojilo.

Kot je še povedal Drmić, so ga v BiH pridržali kot pričo, avtomobil pa so zadržali zaradi dodatnega preverjanja. Dodal je, da ni bil deležen konzularne pomoči niti ni zahteval odvetnika.

Drmića so ustavili, ko se je proti Osijeku vračal iz Mostarja, kjer je v zaporu obiskal vojnega zločinca Branimirja Glavaša, sicer ustanovitelja desničarske HDSSB.

Glavaš naj bi imel tudi v zaporu pomembno vlogo pri HDDSB, vsaj sodeč potem, da vrh stranke redno prihaja k njemu na obiske. Stranka uživa podporo volivcev na vzhodu Hrvaške.