nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V BiH policijska operacija proti islamistom

Deli na:
V BiH policijska operacija proti islamistom

Foto: Reuters

V srbski entiteti BiH, Republiki srbski je včeraj policija izvedla operacijo proti ljudem, ki jih sumijo povezav s skrajnimi islamističnimi gibanji ali skupinami ter načrtovanja terorističnih dejanj. Med njimi so tisti, ki so se borili ali se borijo v Siriji ali novačijo borce za džihadiste. Prijeli so več ljudi.

Iz posebnega tožilstva Republike srbske so sporočili, da je policija v okviru operacije Ruben včeraj pregledovala lokacije, ki so povezane z osebami, za katere obstaja utemeljen sum, da nabavljajo orožje, minsko-eksplozivna sredstva ter drugo vojaško opremo s ciljem izvajanja terorističnih dejanj na institucije Republike srbske in predstavnike teh institucij, poroča Radio Slobodna Evropa na svoji spletni strani.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva entitete Milan Salamadija je pojasnil, da so operacijo izvedli na 32 lokacijah in prijeli več ljudi. Zasegli so orožje, strelivo, eksploziv, zaščitne jopiče ter propagandni material, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Salamadija ni navedel števila prijetih, saj operacija še poteka, niti krajev, kjer so jo izvedli. Lokalni mediji poročajo, da so racije izvajali v Bijeljini, Prnjavoru, Banja Luki in Doboju.

Salamadija operacije ni neposredno povezal s terorističnim napadom na policijsko postajo v Zvorniku, v katerem je 24-letni lokalni islamist minuli teden ubil policista, dva pa ranil. Nato je tudi sam podlegel ranam.

Tiskovna predstavnica policijske uprave v Bijeljini, ki je pristojna tudi za Zvornik, Aleksandra Simojlović je pred tem včeraj povedala, da so v zvezi s tem napadom vložili še štiri kazenske prijave proti osebam, ki so na družbenih omrežjih izražale podporo napadalcu.