državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Avstrijo z Madžarske nekaj sto beguncev, na meji s Slovenijo mirno

Deli na:
V Avstrijo z Madžarske nekaj sto beguncev, na meji s Slovenijo mirno

Foto: Reuters

V Avstrijo je ponoči z Madžarske prispelo okoli 300 novih beguncev in avstrijski organi so jih z obmejnega kraja Heligenkreuz z avtobusi prepeljali na Dunaj. Na meji s Slovenijo so razmere po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA danes zaenkrat mirne.

Pristojni avstrijski organi so po navedbah APA sicer v pripravljenosti na morebiten večji val beguncev. Avstrijski Rdeči križ je med drugim že pripravil šotore in uredil poljske kuhinje.

Razmere so se po navedbah avstrijske policije umirile tudi na Solnograškem. Na območju med avstrijskim Salzburgom in nemško Bavarsko trenutno ni beguncev, potem ko so se v minulih dneh številni begunci peš odpravili iz Salzburga proti nemški meji.

Nemške oblasti so sicer okoli polnoči dovolile, da je iz Salzburga na Bavarsko odpeljal izredni vlak z okoli 600 begunci. Redni železniški promet med Salzburgom in Bavarsko je medtem še vedno ustavljen, dovoljeni so zgolj posebni vlaki, na katerih nemški organi nadzor opravijo že v Salzburgu, navaja APA.

V premagovanje begunske krize je Avstrija vključila tudi vojsko, trenutno je v to vključenih skoraj 1600 vojakov, od tega 993 na mejah, ostali pa pri oskrbi in prevozu migrantov.