EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Jan Knez Njena.si

Bo Jan kljub porazu ostal na Kmetiji

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Svet

Umor haitskega predsednika Moiseja naj bi naročil haitijski zdravnik, ki živi na Floridi

Deli na:
Umor haitskega predsednika Moiseja naj bi naročil haitijski zdravnik, ki živi na Floridi

Prijeti osumljenci, ki naj bi izvedli atentat na predsednika. - Foto: Reuters

Haitijska policija je aretirala domnevnega naročnika umora predsednika Jovenela Moiseja. Umor naj bi naročil 63-letni haitijski zdravnik, ki živi na Floridi, je v nedeljo sporočil začasni vodja policije Leon Charles. Moški je nedavno z zasebnim letalom priletel na Haiti s političnimi ambicijami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zdravniku očitajo, da naj bi preko zasebnega venezuelskega varnostnega podjetja s sedežem na Floridi najel kolumbijske plačance. Zdravnik je bil namreč prvi, ki so ga domnevni plačanci poklicali po umoru. V njegovem stanovanju so našli dodatne dokaze. Zdravnik je tretji prebivalec ZDA haitijskega porekla in 21. oseba, ki so jo aretirali v povezavi z umorom predsednika. Tudi druga prebivalca ZDA sta živela na Floridi.

Moiseja so napadalci ustrelili in ubili na njegovem domu v bližini prestolnice Port-au-Prince v sredo malo po polnoči po lokalnem času. V napadu je bila ranjena tudi prva dama Martine Moise, ki je trenutno na zdravljenju v Miamiju v ZDA. Napad naj bi izvedlo 26 Kolumbijcev in dva Američana haitijskega porekla. Izdajali so se za agente ameriškega agencije za boj proti mamilom (DEA). Tri Kolumbijce so ubili, pet jih še iščejo. Ozadje napada ostaja neznano, sumljivo je tudi, da se varnostniki predsednika očitno niso upirali.

Loading...