favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ukrajinski obrambni minister Ruse pozval k predaji

Deli na:
Ukrajinski obrambni minister Ruse pozval k predaji

Oleksij Reznikov, ukrajinski obrambni minister. - Foto: Profimedia

Ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov je danes pozval ruske vojake k predaji in jim pri tem zagotovil "življenje, varnost in pravico". Ministrov video, namenjen pripadnikom ruskih sil v Ukrajini, odraža spremenjene razmere na bojiščih, kjer ukrajinske sile beležijo niz uspehov na vzhodu in jugu države.

"Še vedno lahko rešite Rusijo pred tragedijo in rusko vojsko pred ponižanjem," je sporočil Reznikov, ki je ob tem zagotovil, da bodo pred sodišče postavili tiste, ki so podali "zločinske ukaze", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Minister je ruskim vojakom sporočil, da jih je Kremelj izdal, rekoč da je oblastem lažje reči, da so njihovi vojaki "padli v junaških bojih s hordami Nata", a da je resnica, da jih premagujejo Ukrajinci, četudi s pomočjo orožja, ki jih Kijevu dobavlja severnoatlantsko zavezništvo.

Reznikov je zatrdil tudi, da Ukrajina ne potrebuje tujega ozemlja, češ da ima dovolj svojega, ki da ga namerava v celoti povrniti.

O uspehih ukrajinskega napredovanja na vzhodu in jugu Ukrajine priča tudi današnje poročilo britanskega obrambnega ministrstva. Po ocenah londonskih obveščevalcev zajeti ruski tanki tvorijo že okoli polovico ukrajinskih tankovskih sil.

Od začetka ruske invazije se ocenjuje, da je ukrajinska vojska zajela okoli 440 ruskih bojnih tankov in 650 oklepnih vozil, kar naj bi po navedbah britanskega ministrstva kazalo na slabo pripravljenost in nizko moralo umikajočih se ruskih sil.