franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Uber namerava kljub številnim oviram vztrajati na Madžarskem

Deli na:
Uber namerava kljub številnim oviram vztrajati na Madžarskem

Foto: Arhiv Reporterja

Ameriško podjetje Uber, ki ponuja iskanje cenovno ugodnih prevozov prek mobilne aplikacije, kljub številnim oviram namerava vztrajati na Madžarskem. Čeprav se je madžarska vlada odločila za zaostritev pravil na področju prevozov, so iz podjetja sporočili, da stojijo za svojimi vozniki in bodo storili vse, da se prilagodijo novim pravilom.

Madžarska vlada se je po protestu madžarskih taksistov odločila za strožjo zakonodajo na področju prevoza potnikov. Te bodo za plačilo namreč lahko prevažale le še osebe z ustrezno licenco, pravila pa se nanašajo tudi na voznike podjetja Uber, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Za zaostritev zakonodaje se je vlada odločila po protestu taksistov, ki so prejšnji mesec štiri dni blokirali promet v središču prestolnice in zahtevali, da vlada ukrepa proti Uberju.

"Imamo podporo družbe, ljudje bi se radi sami odločali o tem, kako in s kom se želijo voziti," je povedal vodja Uberja na Madžarskem Zoltan Fekete. Od leta 2014, ko je Uber vstopil na madžarski trg, se jim je pridružilo okrog 1200 voznikov, ki so opravili okrog 110.000 prevozov.

Gre za eno najuspešnejših startup podjetij na svetu, vredno približno 50 milijard dolarjev in prisotno v več kot 50 državah. Vendar pa se, podobno kot na Madžarskem, tudi drugje sooča s težavami in nasprotovanjem taksistov.