vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

špela-močnik Odkrito.si

Deset najljubših Špele Močnik

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Twitter ukinil račun kongresnice, ki je širila teorije zarote

Deli na:
Twitter ukinil račun kongresnice, ki je širila teorije zarote

Marjorie Taylor Greene - Foto: Facebook

Obrambni minister ZDA Lloyd Austin je v nedeljo sporočil, da je okužen z novim koronavirusom. Po ZDA je sicer na pohodu zelo nalezljiva različica novega koronavirusa omikron. Iz ZDA tudi prihaja novica, da je Twitter ukinil osebni račun republikanske kongresnice Marjorie Taylor Greene zaradi kršitve politike podjetja v boju proti lažnim novicam.

Obrambni minister ZDA Austin je ob novici, da je okužen z novim koronavirusom, še navedel, da je bil nazadnje v stiku s predsednikom ZDA Joejem Bidnom 21. decembra, več kot teden dni prej, ko je dobil prve bolezenske znake. Prav tako je bil tisto jutro njegov test na okužbo z novim koronavirusom negativen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Austin je ob najavi svoje okužbe z virusom sars-cov-2 še dejal, da so njegovi bolezenski znaki "blagi", v naslednjih petih dneh pa bo v karanteni na svojem domu. Dodal je, da je že cepljen s poživitvenim odmerkom proti covidu-19, zaradi česar njegova okužba z novim koronavirusom po njegovih besedah poteka blažje, kot bi sicer.

"Cepljenje učinkuje in bo še naprej vojaško medicinski pogoj za našo delovno silo," je še dejal obrambni minister ZDA. Hkrati je pozval k cepljenju s poživitvenim odmerkom vse, ki so do tega upravičeni.


Twitter je medtem v nedeljo sporočil, da je za stalno ukinil osebni račun republikanke kongresnice Taylor Greene zaradi njenih kršitev politike podjetja v boju proti lažnim novicam o covidu-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Skrajno desna političarka iz ameriške zvezne države Georgia je zagovornica teorij zarote, ki pod vprašaj postavljajo varnost cepiv proti covidu-19 ter učinkovitost nošnje zaščitnih mask. Prav tako zavrača nošnjo zaščitne maske v predstavniškem domu ameriške kongresa, zaradi česar je že večkrat morala plačati denarno kazen.

Twitter je kongresnici pred ukinitvijo računa poslal več opozoril zaradi širjenja lažnih novic in štirikrat začasno zaprl njen račun. Po navedbah podjetja je sedanje peto zaprtje njenega računa trajno.

Kongresnica Greene, ki tudi velja za eno najbolj glasnih zaveznic bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa v ameriškem kongresu, je bila nedavno deležna velike pozornosti zaradi svoje primerjave ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom v javnem življenju z nacističnim preganjanjem Judov.