zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Turčija ne namerava sprejemati migrantov, ki so že na grških otokih

Deli na:
Turčija ne namerava sprejemati migrantov, ki so že na grških otokih

Foto: Getty Images

Turčija ne bo sprejemala migrantov, ki so trenutno že na grških otokih, je danes povedal turški minister za zadeve EU Volkan Bozkir. V skladu s ponedeljkovim načelnim dogovorom med Turčijo in EU naj bi Ankara sprejemala vse nezakonite migrante, ki bi z njenega ozemlja prišli na grške otoke.

Bozkir je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zatrdil, da turška ponudba EU ne zajema migrantov, ki so že na grških otokih. Obenem je minister opozoril, da Turčija ne bo sprejemala neomejenega števila migrantov. V primeru sporazuma o ponovnem sprejemu z EU bo Turčija po njegovih besedah sprejela več tisoč ali več deset tisoč, ne pa več sto tisoč ali več milijonov migrantov.

V ponedeljek je na izrednem vrhu z EU Turčija ponudila sprejemanje vseh nezakonitih migrantov, ki bi z njenega ozemlja dosegli Grčijo. V skladu z načelnim dogovorom, ki ga morajo še dodelati in potrditi, pa bi EU za vsakega Sirca, ki bi ga vrnila Turčiji, sprejela enega sirskega begunca neposredno s turškega ozemlja.

Turčija bo v zameno za pomoč pri zajezitvi migracij dobila dodatna sredstva poleg obljubljenih treh milijard evrov, prav tako pa se bo pospešil proces turškega približevanja EU.