nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tuji novinarji plačevali migrantom, da zaigrajo utapljanje

Deli na:
Tuji novinarji plačevali migrantom, da zaigrajo utapljanje

Foto: Twitter

Tuji novinarji so plačevali migrantom, ki so prišli z gumijastimi čolni iz turške obale do grške otoke, da delajo, kot da se utapljajo, je v intervjuju za radio Alfa 98,9 dejal grški škof na otoku Kos Nisyros Nathanaël.

Svet dnevno obkrožajo pretresljive fotografije sirskih, iraških in afganistanskih migrantov, ki se utapljajo sredi Egejskega morja in čakajo, da jih rešijo. Toda očitno je velika večina teh fotografij lažnih oziroma prirejenih. Grški škof na otoku Kos Nisyros Nathanaël je za radio Alfa 98,9 dejal, da je na lastne oči videl, kako tuji novinarji plačujejo migrantom po 20 evrov, da zaigrajo žrtve utapljanja, poroča portal Greek Reporter. Po njegovo skušajo množični mediji z lažno predstavitvijo dogodkov vzbuditi množično sočutje po svetu. To je greh, to je izkoriščanje človeške bolečine, je dejal.

Nedavno je po spletu zaokrožila fotografija, na kateri se vidi migrante (moške, ženske in otroke), ki so sicer imeli reševalne pasove, a so mahali z rokami po vodi, kot bi se utapljali. Kasneje se ji je pridružila še cela, originalna fotografija, na kateri se je v zgodnjem desnem kotu videlo moškega, kako stoji v morju. Torej je bila v resnici voda tam, kjer so se drugi »utapljali«, globoka med 60 in 75 centimetri.