zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

sasa pavlin stosic Njena.si

Igralka odvrgla vsa oblačila

Svet

Turčija je EU obtožila, da s kritiko turške ofenzive proti Kurdom ščiti "elemente terorizma"

Deli na:
Turčija je EU obtožila, da s kritiko turške ofenzive proti Kurdom ščiti "elemente terorizma"

Turčija obstreljuje sirsko mesto Tel Abjad. - Foto: Reuters

Turčija je včeraj obtožila Evropsko unijo, da s kritiko vojaške ofenzive proti kurdskim silam na severovzhodu Sirije ščiti "elemente terorizma", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Nesprejemljivo je, da EU kaže pristop, ki ščiti elemente terorizma," je v izjavi za javnost zapisalo turško zunanje ministrstvo, potem ko so zunanji ministri EU včeraj v Luksemburgu obsodili turško ofenzivo na kurdske sile na severovzhodu Sirije.

"V celoti zavračamo in obsojamo odločitve in pozive, ki so bili sprejeti," so v izjavi zapisali na turškem zunanjem ministrstvu.

Odločitev zunanjih ministrov EU je za Ankaro nesprejemljiva, se je odzvalo turško zunanje ministrstvo in napovedalo, da bo Turčija "zaradi nezakonitega in pristranskega pristopa" resno preučila "sodelovanje z EU na nekaterih področjih".

Zunanji ministri EU so včeraj obsodili turško ofenzivo na kurdske sile v Siriji, niso pa se dogovorili za skupno prepoved izvoza orožja v Turčijo na ravni EU, k čemur so pozivale nekatere članice.

"EU obsoja turško vojaško operacijo, ki resno spodkopava stabilnost in varnost v celotni regiji ter vodi v še več trpljenja civilistov in nadaljnje selitve ter resno ovira dostop do humanitarne pomoči," piše v izjavi, ki so jo sprejeli ministri.

loading...
Loading...