Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Svet

Turčija je EU obtožila, da s kritiko turške ofenzive proti Kurdom ščiti "elemente terorizma"

Deli na:
Turčija je EU obtožila, da s kritiko turške ofenzive proti Kurdom ščiti "elemente terorizma"

Turčija obstreljuje sirsko mesto Tel Abjad. - Foto: Reuters

Turčija je včeraj obtožila Evropsko unijo, da s kritiko vojaške ofenzive proti kurdskim silam na severovzhodu Sirije ščiti "elemente terorizma", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Nesprejemljivo je, da EU kaže pristop, ki ščiti elemente terorizma," je v izjavi za javnost zapisalo turško zunanje ministrstvo, potem ko so zunanji ministri EU včeraj v Luksemburgu obsodili turško ofenzivo na kurdske sile na severovzhodu Sirije.

"V celoti zavračamo in obsojamo odločitve in pozive, ki so bili sprejeti," so v izjavi zapisali na turškem zunanjem ministrstvu.

Odločitev zunanjih ministrov EU je za Ankaro nesprejemljiva, se je odzvalo turško zunanje ministrstvo in napovedalo, da bo Turčija "zaradi nezakonitega in pristranskega pristopa" resno preučila "sodelovanje z EU na nekaterih področjih".

Zunanji ministri EU so včeraj obsodili turško ofenzivo na kurdske sile v Siriji, niso pa se dogovorili za skupno prepoved izvoza orožja v Turčijo na ravni EU, k čemur so pozivale nekatere članice.

"EU obsoja turško vojaško operacijo, ki resno spodkopava stabilnost in varnost v celotni regiji ter vodi v še več trpljenja civilistov in nadaljnje selitve ter resno ovira dostop do humanitarne pomoči," piše v izjavi, ki so jo sprejeli ministri.

loading...
Loading...