nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump naj bi žalil gluho igralko Marlee Matlin in jo obravnaval kot duševno zaostalo

Deli na:
Trump naj bi žalil gluho igralko Marlee Matlin in jo obravnaval kot duševno zaostalo

Foto: Getty Images

Za republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa se slabe novice kar vrstijo. Doslej je prišlo na dan že sedem žensk, ki so ga obtožile spolnega nadlegovanja ali napada, Daily Beast pa sedaj poroča še o žalitvah gluhe igralke Marlee Matlin.

Levičarski medij navaja anonimne vire iz nekdanje Trumpove oddaje na NBC Vajenec. Javno si o tem nihče ne upa govoriti, ker jim grozi odškodninska tožba naravnost v stečaj zaradi pogodbe o zaupnosti, ki so jo morali podpisati vsi sodelujoči.

Neobjavljeni posnetki iz oddaje naj bi bili velika zakladnica materiala za dodatno klestenje Trumpove podpore v anketah, vendar za zdaj ne bodo objavljeni. Ameriška tiskovna agencija AP je z nekdanjimi Trumpovimi sodelavci pri Vajencu opravila pogovore, kar je televizijsko oddajo Access Hollywood spodbudilo, da pobrska po arhivih in najde video posnetek, ki je uničil Trumpove predsedniške upe.

Trump se na posnetku hvali, da lahko ženske brez dovoljenja poljublja in grabi za spolovila, ker je slaven. Na soočenju s Clintonovo v St. Louisu je javno zatrdil, da tega ne dela, kar je nekdanje tarče njegove pozornosti dovolj razjezilo, da kapljajo s svojimi zgodbami v javnost dan za dnem.

Trump se je med kampanjo letos že norčeval iz novinarja New York Timesa, ki trpi za okvaro sklepov, med snemanjem Vajenca pa naj bi Matlinovo, ki je znana po nastopih v serijah in filmih, obravnaval kot duševno prizadeto. Menda si ni mogel pomagati, ker je resnično menil, da gluhost pomeni tudi duševno zaostalost. Matlinova naj bi mu na svoj način večkrat povedala svoje, včeraj pa je potrdila, da je že prej slišala, kako naj bi se Trump vedel do nje. Besedo, ki jo je uporabil zanjo, je označila za ogabno, dejstvo, da se o tem govori v tako pomembnem trenutku v ameriški zgodovini, pa jo je močno prizadelo, pravi. Čeprav je gluha, dodaja, ima kot kot ženska, mama, žena in igralka vseeno glas, ki ga bo uporabila tako, da bo šla na volitve.