mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Svet

Trump je besen na "dvoličnega" Trudeauja

Deli na:
Trump je besen na "dvoličnega" Trudeauja

Foto: Reuters

Jezni ameriški predsednik Donald Trump je kanadskega premierja Justina Trudeauja označil za dvoličneža in sporočil, da po vrhu zveze Nato ne bo imel novinarske konference.

Voditelje Velike Britanije, Kanade, Francije in Nizozemske so namreč posneli, ko so se v torek na sprejemu v okviru vrha zveze Nato v Buckinghamski palači norčevali iz dolge Trumpove novinarske konference, čeprav ob tem niso omenili njegovega imena.

Trump je v današnjem odzivu na to dejal, da je Trudeau dvoličen. "Mislim, da je dober mož, vendar drži, soočil sem ga z dejstvom, da ne namenja dveh odstotkov BDP za obrambo, in mislim, da ni prav vesel zaradi tega," je dejal novinarjem na srečanju z nemško kanclerko Angelo Merkel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odpovedal je tudi novinarsko konferenco, ki je bila načrtovana po koncu vrha Nata v Londonu. "Po koncu srečanj se bom vrnil v Washington. Ne bom imel novinarske konference ob zaključku Nata, ker smo jih v zadnjih dveh dneh imeli toliko," je zapisal na Twitterju.

Trump je že lani na vrhu Nata ignoriral običajni protokol in izkoristil svoja srečanja z zavezniki za odgovarjanje na številna novinarska vprašanja.

Loading...