horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Trump je besen na "dvoličnega" Trudeauja

Deli na:
Trump je besen na "dvoličnega" Trudeauja

Foto: Reuters

Jezni ameriški predsednik Donald Trump je kanadskega premierja Justina Trudeauja označil za dvoličneža in sporočil, da po vrhu zveze Nato ne bo imel novinarske konference.

Voditelje Velike Britanije, Kanade, Francije in Nizozemske so namreč posneli, ko so se v torek na sprejemu v okviru vrha zveze Nato v Buckinghamski palači norčevali iz dolge Trumpove novinarske konference, čeprav ob tem niso omenili njegovega imena.

Trump je v današnjem odzivu na to dejal, da je Trudeau dvoličen. "Mislim, da je dober mož, vendar drži, soočil sem ga z dejstvom, da ne namenja dveh odstotkov BDP za obrambo, in mislim, da ni prav vesel zaradi tega," je dejal novinarjem na srečanju z nemško kanclerko Angelo Merkel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odpovedal je tudi novinarsko konferenco, ki je bila načrtovana po koncu vrha Nata v Londonu. "Po koncu srečanj se bom vrnil v Washington. Ne bom imel novinarske konference ob zaključku Nata, ker smo jih v zadnjih dveh dneh imeli toliko," je zapisal na Twitterju.

Trump je že lani na vrhu Nata ignoriral običajni protokol in izkoristil svoja srečanja z zavezniki za odgovarjanje na številna novinarska vprašanja.

loading...
Loading...