Revija Reporter
Svet

Trump grozi: Če me odstavijo, se bo gospodarstvo sesulo!

Reporter, STA

23. avg. 2018 17:31 Osveženo: 17:34 / 23. 8. 2018

Deli na:

Donald Trump

Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump priznava, da je pornografski igralki Stormy Daniels in playboyevi zajčici Karen McDougal plačal za molk o aferah, ki sta ju imeli z njim. A vztraja, da je denar prišel iz njegovega svojega žepa, zato ni kršil zakonov.

Trumpu se zaradi zapletanja z nasprotujočimi si izjavami ter težavah njegovih nekdanjih sodelavcev Paula Manaforta in Michaela Cohena morda obeta celo postopek za odstavitev. A v tem primeru napoveduje kolaps ameriškega gospodarstva. "Povem vam, če bodo začeli impeachment, se bo po mojem mnenju borza sesula. Mislim, da bodo vsi zelo revni, ker brez tega mišljenja, boste videli, boste videli številke, ki jim ne boste verjeli za nazaj," je dejal ameriški predsednik.



To je izjavil v novem izseku intervjuja za Fox & Friends, ki ga je objavila ta televizija. Nametal je še nekaj besed glede gospodarskega napredka, ki da ga je omogočil s svojim predsedovanjem, in vztrajal, da bi bilo Američanom precej slabše, če bi leta 2016 zmagala Hillary Clinton.

"Ne vem, kako bi lahko odstavljali nekoga, ki opravlja odlično delo," je še dejal Trump. Na vprašanje, kako bi se ocenil, pa je neskromno dejal: "Dal bi si čisto petico."