Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump: Če ne zmagam, bo vsa kampanja zame velika zguba časa (VIDEO)

Deli na:
Trump: Če ne zmagam, bo vsa kampanja zame velika zguba časa (VIDEO)

Foto: Fox

Če bi nastopal bolj "predsedniško", nikoli ne bi zmagal v tekmi za predsedniško nominacijo republikanske stranke, je Donald Trump v intervjuju z novinarko televizije Fox News Megyn Kelly branil svojo retoriko v predsedniški kampanji. Trump je imel prav s Kellyjevo enega prvih velikih konfliktov kampanje. Avgusta lani po debati republikanskih kandidatov jo je ostro napadel zaradi menda nepoštenih vprašanj glede njegovega odnosa do žensk, ki mu niso všeč.

Devet mesecev kasneje sta Kellyjeva in Trump zakopala bojno sekiro. V daljšem intervjuju je kandidat dejal, da mu je njegova taktika napadanja tekmecev prinesla zmago v borbi za strankino nominacijo. A če novembra ne zmaga, bo vsa kampanja zanj le izguba časa, energije in denarja. Ne bom mogel znižati davkov, okrepiti vojske in "narediti Amerike velike", pravi Trump.

So stvari, ki sem jih dejal in ki jih obžalujem, je priznal, ni pa šel v podrobnosti. Če bi bil premehak, če se ne bi boril, verjetno ne bi bil uspešen, meni. Obenem vztraja, da se s kritiziranjem tekmecev le odziva na njihove napade. Skoraj v vseh primerih sem le odgovarjal na to, kar so oni storili meni, je rekel Trump.

Za razvpito lansko debato, po kateri je o Kellyjevi rekel, da je "krvavela od nekod", danes pravi, da mu je pomagala v pripravah na bitke, ki so ga še čakale. Če sem se lahko prebil skozi to debato s takimi vprašanji, se lahko prebijem skozi vse, si je menda rekel po konfliktu z novinarko. Še vedno meni, da je bilo njeno vprašanje o njegovih izjavah o ženskah krivično, še zlasti, ker je bilo sploh prvo vprašanje, ki mu ga je zastavila.

Na očitek Kellyjeve, da je podprl oznako "bimbo", s katero so jo obkladali njegovi podporniki, je naprej dejal, da se tega ne spomni. Kellyjeva ga je opomnila, da je večkrat retvitnil žaljive tvite svojih privržencev s to besedo. Mene so klicali še vse kaj hujšega, se brani. Je pa dejal, da tega ne bo več počel, saj naj bi mu bil všeč odnos, ki ga imata sedaj.

O sebi pravi, da se vidi kot neke vrste glasnik. Velika stvar se dogaja, milijoni ljudi se počutijo, kot da so izgubili svojo državo, je pojasnil.