mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trudeau, Macron in kolegi so se norčevali iz Trumpa: Samo gledal si, kako so njegovi ekipi čeljusti padle dol

Deli na:
Trudeau, Macron in kolegi so se norčevali iz Trumpa: Samo gledal si, kako so njegovi ekipi čeljusti padle dol

Foto: Twitter

Voditelje Velike Britanije, Kanade, Francije in Nizozemske so zasačili s kamero, ko so se v torek na sprejemu v okviru vrha zveze Nato v Buckinghamski palači norčevali iz dolge novinarske konference ameriškega predsednika Donalda Trumpa, čeprav ob tem niso omenili njegovega imena.

Posnetek britanskih gostiteljev so prvi opazili pri kanadski televiziji CBS, ki mu je tudi dodala podnapise in posnetek objavila na svojem profilu Twitter.

"Si pozen zaradi tega," je na posnetku britanski premier Boris Johnson vprašal francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Nakar se vmeša kanadski premier Justin Trudeau in pravi, "da je bil pozen, ker je imel iznenada 40-minutno novinarsko konferenco".

Pred tem sta se Macron in Trump srečala na pogovoru, kasneje pa imela dolgo novinarsko konferenco s številnimi vprašanji, na katerih sta zagovarjala zelo različno stališča glede Nata in trgovanja.

Na posnetku, ki ga je objavila kanadska televizija, očitno Macron pripoveduje anekdoto, ko se skupini pridružita še britanska princesa Anne in nizozemski premier Mark Rutte. Francoski voditelj je v kamero obrnjen s hrbtom in se ga zato ne sliši.

"A seveda, seveda, je naznanil," je še dejal nasmejan Trudeau in dodal, da "si samo gledal, kako so njegovi ekipi čeljusti padle dol".

Trump je že lani na vrhu Nata ignoriral običajni protokol in izkoristil svoja srečanja z zavezniki za odgovarjanje na številna novinarska vprašanja. Ameriški predsednik bo danes predvidoma imel še eno novinarsko konferenco po zasedanju voditeljev Nata in objavi skupne izjave.