Revija Reporter
Svet

Trda pogajalka Melania je svojemu sinu Barronu izpogajala pravičen kos dediščine

A. Ž

13. jun. 2020 6:00 Osveženo: 7:41 / 13. 6. 2020

Deli na:

Donald in Melania Trump s sinom Barronom.

Profimedia

Melania Trump se je leta 2017 v Belo hišo preselila šele potem, ko ji je Trump zagotovil, da bo njen sin Barron dobil ustrezen del njegove dediščine.

Vsaj tako piše v novi knjigi Melanii Trump, ki ima naslov Umetnost pogajanja: Zgodba o Melanii Trump, ki še ni bila povedana (The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump). Napisala jo je novinarka Washington Posta Mary Jordan.

Leta 2017 je Bela hiša uradno sporočila, da se Melania po inavguraciji Donalda Trumpa noče preseliti v Washington v Belo hišo, ker ne želi prekiniti Barronovega šolanja.

Jordanova pa piše, da se je v resnici Melania pogajala z možem Donaldom o spremembi predporočne pogodbe. Na koncu so se pogajanja iztekla tako, da je dobila zagotovila, da bo njen sin Barron dobil ustrezno dediščino.

Melania si je pred tem tudi prizadevala, da ima Barron dvojno državljanstvo, poleg ameriškega še slovenskega. Tako bo lahko delal v Trumpovi evropski podružnici, navaja Business Insider vsebino Jordanove knjige.

Jordanova piše, da je Melania s pogajanji želela doseči, da bi bil Barron pri dedovanju in zasedanju položajev obravnavan enakovredno kot Trumpovi drugi otroci iz preteklih zakonov.

Jordanova se je pogovarjala tudi z nekdanjim guvernerjem New Jerseya Chrisom Christiejem, ki pravi, da je Melania izjemno pomembna za Trumpa, tudi politično. Ko konča s kakšnim shodom pred svojimi privrženci, najprej pokliče Melanio in se pogovori z njo.

Melania Trumpu vedno pove svoje mnenje, kar po mnenju Christieja pove, kaj Trump meni o svoji ženi. Christie tudi pravi, da sta si Melania in Donalda bolj podobno, kot si misli večina Američanov.

»Oba sta borca z močnim nagonom za preživetje in najbolj od vsega cenita lojalnost,« pravi Christie in dodaja: »Niti zelo javni Trump niti zelo zasebna Melania nimata veliko tesnih prijateljev.«