IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Svet

To je ženska, ki je Trumpa razglasila za mevžo: Samo tvita in govori o gradnji zidu, namesto da bi ga začel graditi

Deli na:
To je ženska, ki je Trumpa razglasila za mevžo: Samo tvita in govori o gradnji zidu, namesto da bi ga začel graditi

Foto: twitter - Ann Coulter

Ann Coulter je bila v političnem smislu dolga leta nekakšna Trumpova muza. Protimigrantske ideje, ki jih je zagovarjala v knjigah in javnih nastopih, je prej ali slej prevzel tudi Trump.

Zid na meji z Mehiko je bila glavna predvolilna obljuba Donalda Trumpa. Kot vemo, je celo napovedoval, da bo gradnjo zidu plačala Mehika. A po volitvah gradnja zidu, s katero je poleg obljub o zaščiti ameriških delovnih mest pridobil tudi številne dotedanje demokratske volivce, ni bila njegova prednostna naloga.

Namesto tega je rajši v starem republikanskem slogu znižal davke in nasprotoval demokratskemu zakonu o zdravstvenem zavarovanju ter posvetil veliko energije izvolitvi konservativnih sodnikov v zvezno vrhovno sodišče. Šele ko so republikanci po vmesnih kongresnih volitvah izgubili večino v predstavniškem domu kongresu, se je posvetil tudi gradnji zidu. A demokrati so bili razumljivo proti, zato so vlado zaprli, vsaj za zdaj pa je krajšo potegnil Trump.

Vsekakor je zanimivo vprašanje, zakaj se je Trump lotil gradnje zidu šele po tem, ko so republikanci izgubili večino v kongresu. Skuša gradnjo zidu narediti za glavno volilno temo tudi na predsedniških volitvah leta 2020 in je zato namenoma odlašal z gradnjo v času republikanske večine v letih 2017 in 2018?

Odlašanje z gradnjo zidu pa je lahko za Trumpa usodna. Po eni od javnomnenjskih anket, ki jih je objavil desni spletni medij Breitbart, bo izgubil skoraj polovico glasov svojih zvestih podpornikov, če ne bo zidu.

Nad Trumpom je razočarana tudi ameriška komentatorka in publicistka Ann Coulter, ki je bila dolgo ena od glavnih Trumpovih navdihov pri njegovi protimigrantski politiki. Menda mu je celo vnaprej pošiljala izvode svojih knjig. A tokrat ga je na tviterju po vnovičnem odprtju vlade razglasila za mevžo, nato pa še z njim obračunala na svojem blogu, kjer je napisala, da Trump samo tvita in govori o gradnji zidu, namesto da bi ga začel graditi.

Loading...