blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Svet

To je socialdemokratka, ki želi odpraviti pravico do azila na Danskem

Deli na:
To je socialdemokratka, ki želi odpraviti pravico do azila na Danskem

Foto: wikipedia

Na Danskem v zadnjem času dvigajo prah opozicijski danski socialdemokrati. Voditeljica stranke Mette Frederiksen namreč napoveduje odpravo pravice do azila na danskih tleh.

Zahteve po omejevanju pravice do azila ali celo po njegovi odpravi po navadi prihajajo s strani desno usmerjenih strank. Še zlasti so se te zahteve okrepili po septembru 2015, ko je Evropo zajel množičen val beguncev in migrantov.

Levica se spogleduje z desnico

Na Danskem, kjer je desnica na zadnjih volitvah zmagala predvsem zaradi obljub po strožji priseljeniški politiki, pa je na strune omejevanja priseljevanja začela brenkati tudi leva sredina.

40-letna Frideriksenova namreč želi svojo socialdemokratsko stranko vrniti na oblast tudi z radikalno spremembo azilne politike. Na kratko: Frideriksenova želi odpraviti pravico do azila na danskih tleh.

Dansko begunsko taborišče v Severni Afriki

Po njenem načrtu nedržavljani EU na Danskem ne bodo več mogli vložiti prošnje za azil. Kdor bo to vseeno storil, ga bodo premestili v dansko begunsko taborišče v Severni Afriki.

Danska bo nato sprejela samo begunce oziroma prosilce za azil v okviru kvot Združenih narodov, preostali – četudi jim bo Danska priznala azil – pa bodo morali po načrtu danskih socialdemokratov živeti v begunskih taboriščih Združenih narodov, še piše švicarski časnik Luzerner Zeitung.