navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Svet

To je najbogatejši človek na Kitajskem

Deli na:
To je najbogatejši človek na Kitajskem

Jack Ma - Foto: Arhiv Svet24

Najbogatejši človek na Kitajskem ostaja soustanovitelj kitajske spletne trgovine Alibaba Jack Ma. Njegovo premoženje je ocenjeno na 39 milijard dolarjev (35,4 milijarde evrov), je razvidno iz danes objavljene raziskave Hurun.

Premoženje Maja, ki se je pri 55 letih minuli mesec poslovil od mesta izvršnega direktorja Alibabe in se upokojil, se lani ni spremenilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na drugem mestu lestvice se je znašel ustanovitelj tehnološkega velikana Tencent Pony Ma s premoženjem v vrednosti 37 milijard dolarjev (33,6 milijarde evrov), na tretjem mestu pa nepremičninski mogotec Xu Jiayin. Slednji, sicer ustanovitelj nepremičninske skupine Evergrande, je še lani zasedal mesto drugega najbogatejšega Kitajca, a je njegovo premoženje odtlej upadlo za 16 odstotkov na 30 milijard dolarjev (27,2 milijarde evrov).

Povprečno premoženje 1819 najbogatejših Kitajcev je po izračunih raziskave na letni ravni poskočilo za 10 odstotkov na 1,4 milijarde dolarjev (1,3 milijarde evrov), in to kljub dolgotrajni trgovinski vojni med ZDA in Kitajsko.

Huron beleži ljudi s premoženjem, višjim od dveh milijard juanov oz. 290 milijonov dolarjev (236 milijonov evrov). Število bogatašev, ki so se prebili na listo, je v letni primerjavi upadlo za štiri odstotke.

loading...
Loading...