Revija Reporter
Svet

Temnolasa lepotica, ki obožuje orožje, je postala nova ikona desnice

A. Ž.

3. mar. 2018 6:00

Deli na:

Teksašanka Dana Loesch, ki je glavna predstavnica za javnost pri ameriškem orožarskem združenju NRA, je v zadnjem času zablestela kot nova ikona ameriške desnice.

39-letna temnolaska, ki ji po žilah teče tudi indijanska kri, je po izobrazbi novinarka. V mladih letih je bila najprej demokratka, a se je od stranke začela oddaljevati po razkritju spolne afere ameriškega demokratskega predsednika Billa Clintona s pripravnico Monico Lewinsky.

Iz demokratskega v republikanski tabor

Dokončno je v republikanski tabor prestopila po islamskem terorističnem napadu na New York 11. septembra 2001. Kot novinarka je med drugim sodelovala s spletnim medijem Breitbart, vodila televizijske in radijske oddaje.

V zadnjih dnevih, ko je velik del ZDA na nogah zaradi strelskega pokola na srednji šoli v Parklandu na Floridi, Loescheva dviga precej prahu zaradi svojega neomajnega nasprotovanja zaostrovanju zakonov o prodaji orožja.

Grožnje s smrtjo

Na srečanju s sošolci umorjenih dijakov in njihovimi starši, ki ga je v Parklandu organizirala televizija CNN, so ji udeleženci po njenih besedah celo grozili s smrtjo. Veliko bolj prisrčen sprejem je doživela na vsakoletnem srečanju ameriških konservativcev CPAC, kjer je bila letos Loescheva ena od glavnih govorcev.