thomas mathew crooks Svet24.si

Kaj je znanega o strelcu na predsedniškega ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

900234_plenkovic_andrej Necenzurirano

Gospodarji Hrvaške v Sloveniji delajo to, kar ...

nika kovac pl Reporter.si

Zaplankana Slovenija: lobistično ozadje - zakaj ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

poroka rupnik Ekipa24.si

Sanjska poroka slovenskega športnika, na njej pa ...

Svet

Tak bo odgovor Izraela na priznanja Palestine

Deli na:
Tak bo odgovor Izraela na priznanja Palestine

Judovska naselbina Majdouline na Zahodnem bregu - Foto: Profimedia

Izraelski vojni kabinet je razpravljal o ukrepih za krepitev naselbin na zasedenem Zahodnem bregu kot odziv na nova priznanja Palestine in dejanja Palestinske uprave v mednarodnih organizacijah, je v nedeljo sporočil urad premierja Benjamina Netanjahuja. Od aprila letos je Palestino priznalo osem novih držav, vključno s Slovenijo.

Netanjahujev urad je na omrežju X zapisal, da so ministri razpravljali o "korakih za krepitev naselbin" v Judeji in Samariji, kot Izrael imenuje Zahodni breg. O predlaganih spremembah naj bi glasovali na naslednji seji kabineta.

Po pojasnilih premierjevega urada so razprave potekale v odziv na nove države, ki so od 7. oktobra priznale Palestino, in na "ukrepe Palestinske uprave proti Izraelu v mednarodnih telesih".

Od aprila letos je Palestino priznalo osem novih držav: Barbados, Jamajka, Trinidad in Tobago, Bahami, Irska, Norveška, Španija in 4. junija še Slovenija.

Izrael Zahodni breg, vključno z vzhodnim Jeruzalemom, okupira od leta 1967 dalje. V nasprotju z mednarodnim pravom tam gradijo izraelske naselbine, v katerih živi okoli že 700.000 ljudi.