Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Nov zakon ministrice Prevolnik Rupel izpolnjuje ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Svobodnjaki zaradi nacističnih zapisov odslovili tiskovnega predstavnika

Deli na:
Svobodnjaki zaradi nacističnih zapisov odslovili tiskovnega predstavnika

Foto: Arhiv Reporterja

Avstrijska desničarska Svobodnjaška stranka (FPÖ) je odslovila tiskovnega predstavnika dunajskega odbora stranke, ki je na spletnem družbenem omrežju Facebook objavil besedilo nacistične vojaške koračnice. "Zadevo še preučujemo, a poti dunajske FPÖ in Stefana Gotschacherja so se nemudoma razšle," so sporočili iz stranke.

Po poročanju tednika Falter je Gotschacher na Facebooku objavil verze iz vojaške koračnice z naslovom SS maršira v sovražno deželo. Nekdanji novinar je sicer za tednik poudaril, da je verze objavil, ne da bi vedel za njihov izvor, in da jih bo nemudoma izbrisal.

Stranka FPÖ je bila že večkrat obtožena, da ima povezave z neonacisti, čeprav se želi pred volivci prikazati drugače. Nazadnje je avgusta lani z objavo karikature javnost razburil vodja stranke Heinz-Christian Strache. Karikatura je prikazovala debelega bankirja, ki ga hrani vladni uradnik. Bankir je imel izrazito orlovski nos in na jakni pritrjeno Davidovo zvezdo, kar naj bi namigovalo, da gre za Juda.

Zadnje javnomnenjske raziskave stranki sicer pripisujejo okoli 20-odstotno podporo, s čimer je FPÖ glede na podporo tretja najmočnejša avstrijska stranka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.