GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Švedska kraljeva družina besna zaradi obscene fotomontaže kralja

Deli na:
Švedska kraljeva družina besna zaradi obscene fotomontaže kralja

Foto: Reuters

Švedska kraljeva družina je včeraj za žaljivo označila fotomontažo, ki švedskega kralja Carla XVI. Gustafa prikazuje, kako s svojimi prijatelji je pico s telesa gole ženske. Fotomontaža je bila že leta 2010 objavljena v neuradni biografiji o švedskem kralju, sedaj pa jo je objavil socialdemokratski tednik Tiden.

Fotomontaža nosi naslov Kraljevska večerja. Na njej uprizorjena gola ženska je nekdanja glasbenica, s katero naj bi imel švedski kralj sodeč po kontroverzni biografiji afero.

Na njej je videti tudi kraljico Silvio, ki pometa svastiko pod preprogo, kar naj bi bil namig na to, kako je soproga švedskega monarha branila očetove vezi z nacisti, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Razvpita biografija sicer kralja obtožuje udeleževanja zasebnih zabav v neuglednih nočnih klubih, s čimer naj bi tvegal lastno varnost in ugled.

Fotomontažo je izdelala fotografinja Elisabeth Ohlson Wallin, ki je za medije povedala, da je z njo zgolj želela prikazati, kako izgledajo nekatere strukture moči.

Ohlson Wallinova je podobne polemike sprožila že leta 1998, ko je v sklopu razstave Ecce Homo biblične like, kot je Jezus Kristus, upodobila skupaj s transvestiti, homoseksualci in bolniki, obolelimi za virusom hiv. Razstavo si je sedaj mogoče ogledati v Beogradu, kjer je sprožila burne odzive, med drugim v politiki in tamkajšnji pravoslavni cerkvi.