stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Strelski napad v bolnišnici v Chicagu

Deli na:
Strelski napad v bolnišnici v Chicagu

Foto: YouTube

Ameriški mediji poročajo, da je strelski napad v bolnišnici Mercy v južnem delu mesta Chicago zahteval najmanj štiri ranjene, mrtev pa naj bi bil le strelec, čeprav uvodoma ni jasno ali so ga pokončali policisti ali pa se je ustrelil sam. Med ranjenimi sta policist in uslužbenec oziroma uslužbenka bolnišnice.

Streljanje je izbruhnilo v ponedeljek popoldne po krajevnem času, priče pa poročajo, da je strelec streljal naključno na vse strani. Policija je zaradi tragedije skoraj povsem izpraznila bolnišnico. Posnetki lokalnih televizij so prikazali ljudi, ki se pomikajo iz poslopja na parkirišče z dvignjenimi rokami, med njimi številni v belih haljah.

Identiteta in motiv strelca še nista znana, vendar pa je južni del Chicaga eno najbolj nasilnih in krvavih območij v ZDA, kjer se po tekočem traku spadajo ulične tolpe, pri čemer so žrtve velikokrat nedolžni ljudje.

Pred strelnim orožjem Američani torej niso varni ne v vrtcih, osnovnih ali srednjih šolah ter univerzah, ne na delovnem mestu, ne v sinagogah, mošejah in cerkvah in kot kaže niti ne v bolnišnicah. Predsednik ZDA Donald Trump se na napad še ni odzval, vendar pa se je doslej na podobne novice o pokolih odzval s predlogi, da je treba več orožja po vrtcih, šolah, verskih objektih in drugje.