cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Strelec iz sikhovskega templja v Wisconsinu si je sodil sam

Deli na:
Strelec iz sikhovskega templja v Wisconsinu si je sodil sam

Foto: Reuters

Moški, ki je v sikhovskem templju v ameriškem Wisconsinu pred dnevi ubil šest ljudi, se je ubil sam, so včeraj sporočili pristojni organi. Kot je na novinarski konferenci pojasnila predstavnica FBI, si je 40-letni Wade Michael Page usodni strel v glavo zadal sam, potem ko ga je policist ustrelil v trebuh.

Kot je povedala posebna agentka ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI Teresa Carlson, je Page samomor s strelom v glavo storil, potem ko je na prizorišče njegovega poboja v kraju Oak Creek v zvezni državi Wisconsin prispel drugi policist in ga z "neverjetnim strelom" zadel v trebuh.

Carlsonova je po poročanju tujih tiskovnih agencij tudi potrdila, da je bilo aretirano morilčevo bivše dekle Misty Cook. A kot je dodala, aretacija Cookove ni povezava s preiskavo dogodkov v sikhovskem templju.


Policija v mestu South Milwaukee je pred tem v kratkem sporočilu za javnost pojasnila le, da je bila Cookova v nedeljo aretirana zaradi nezakonitega posedovanja orožja in da bodo njen primer posredovali okrožnemu tožilstvu Milwaukeeja. Cookove niso označili kot Pageovo nekdanje dekle, a so to informacijo izbrskali ameriški mediji.

Razmerje med Pageom in 31-letno Cookovo, ki študira za medicinsko sestro, se je končalo enkrat letos. Ko so jo sedaj obiskali policisti, da bi jo zaslišali v zvezi z njenim bivšim partnerjem, so pri njej odkrili strelno orožje. A Cookova orožja ne bi smela imeti, saj naj bi bila v preteklosti obsojena, ker je pobegnila prometnemu policistu.

V nedeljskem napadu je bilo ubitih pet moških in ena ženska, stari so bili od 39 do 84 let. Še trije ljudje so bili huje ranjeni in ostajajo v kritičnem stanju. Page je nekoč služil v ameriški vojski, a so ga zaradi neprimernega vedenja odpustili. Povezan naj bi bil z rasističnimi skupinami in je igral v t.i. white power glasbenih skupinah.