Revija Reporter
Svet

Število okužb s koronavirusom se povečuje tudi v Španiji

STA

26. feb. 2020 17:29 Osveženo: 17:36 / 26. 2. 2020

Deli na:

Koronavirus v Španiji

Profimedia

V Španiji so po zadnjih podatkih tamkajšnjih oblasti zabeležili 12 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega deset od ponedeljka. Dva človeka, pri katerih so okužbo odkrili v začetku meseca, sta medtem že zapustila bolnišnico.

Med desetimi primeri, ki so jih zabeležili od ponedeljka, so štirje na kanarskem otoku Tenerife ter po dva v Madridu in Kataloniji. Po en primer so odkrili še v mestih Castellon in Sevilla, poroča španski časnik El Pais.

Dva človeka, okužena z novim koronavirusom, so odkrili že v začetku meseca na kanarskem otoku La Gomera in balearskem otoku Palma de Majorka. Oba sta se že pozdravila in sta zapustila bolnišnico.

Število primerov se je v Španiji povečalo, potem ko so viri v zdravstvu za El Pais opozorili, da bi lahko virus po državi krožil že več dni. "Če ga nismo zaznali, je to zato, ker ga nismo iskali. Zdaj moramo to storiti," je povedal vodja oddelka ene od večjih španskih bolnišnic.

Špansko ministrstvo za zdravje je ob tem danes sporočilo, da je tveganje za prenos virusa na območjih, kjer ni okuženih, nizko. "Na območjih, kjer so primeri, pa je tveganje zmerno, lahko celo visoko," je povedal predstavnik ministrstva Fernando Simon.