hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zasebna zabava je iz Cerknice naredila novo žarišče epidemije koronavirusa

Deli na:
Zasebna zabava je iz Cerknice naredila novo žarišče epidemije koronavirusa

Koronavirus. - Foto: Niko Časar

V ponedeljek so v Sloveniji ob 1325 testiranjih potrdili 23 okužb z novim koronavirusom. Kar pet okužb je potrjenih v Cerknici, kjer naj bi se okužba razširila po zasebni zabavi.

Po poročanju Radia Slovenija je, kot kaže, eno novih žarišč v občini Cerknica, kjer so v ponedeljek potrdili pet okužb. Prenos se je zgodil na zasebni zabavi, na kateri je bilo po besedah poveljnika cerkniške civilne zaščite Matjaža Knapa od 30 do 40 udeležencev, starih približno 30 let.

Po Knapovih informacijah so v stik z ustreznimi službami stopili že drugi dan po zabavi. Dobili so usmeritve Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), pri čemer so tiste, ki niso kazali znakov okužbe, z izjemo zaposlenih v zdravstvu in izobraževanju, napotili v službo. Zato se bojijo, da je okuženih več, kot kažejo sedanji podatki. Po besedah Knapa so tako vsem gasilskim društvom naročili, da sprejmejo najstrožje ukrepe, kot so veljali pred prvim valom epidemije, in se tudi omeji vse dostope v gasilske domove.

Občane pa poziva, naj dosledno spoštujejo predpisane ukrepe. Kdor potrebuje zaščitno opremo, pa jo lahko po predhodnem dogovoru dobi na cerkniški občini, je še poročal omenjeni radio. Občina pa je na svoji spletni strani objavila, da z novimi potrjenimi okužbami beležijo devet aktivnih primerov.