nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

mirjam poterbin luka doncic Ekipa24.si

Ste ju videli?! Dončićeva mama na dopustu uživa...

Veronika Strnad Odkrito.si

Veronika Strnad - Ni je težko nasmejati

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sreedi belega dne oropan sodelavec newyorškega župana: Napako delata, je zagrozil roparjema

Deli na:
Sreedi belega dne oropan sodelavec newyorškega župana: Napako delata, je zagrozil roparjema

Župan New Yorka Eric Adams. - Foto: Profimedia

Oborožena roparja sta v torek sredi belega dne napadla ter sodelavcu newyorškega župana Erica Adamsa Christopherju Baughu ukradla telefon in denarnico v predelu Brooklyna, ki ga je Adams kasneje obiskal. Baugh je napadalca opozoril, da delata napako, ker ju bodo iskali, vendar pa sta storilca kljub temu kaznivo dejanje izvršila.

Do napada je prišlo blizu kompleksa socialnih stanovanj v predelu Brooklyna Navy Yards, ki je mešano območje revnih in bogatih, potem ko je mesto skupaj z zasebnim sektorjem v zadnjih letih tja vložilo 2,5 milijarde dolarjev za razvoj.

New York Post poroča, da je Baugh, ki živi na Manhattnu napadalcema, ki sta mu pokazala pištolo in ukazala naj jima izroči denarnico ter telefon povedal, da delata napako, ker je v službi župana in ju bodo policisti zagotovo našli.

Kljub temu sta ga mlajša temnopolta moška zbila na tla, oropala in pobegnila, eden od njiju z mestnim kolesom za izposojo.

Število umorov v New Yorku je letos sicer manjše kot lani, vendar pa v mestu naraščajo druge vrste nasilnega kriminala, kot so ropi. Ti so do konca junija v primerjavi z lanskim letom narasli za 39,4 odstotka.

Adamsov tiskovni predstavnik Fabien Levy je dejal, da župan pričakuje hitre rezultate preiskave napada. "V zadnjih mesecih smo videli precej napredka, kot je na primer umik več kot 3000 kosov strelnega orožja z ulic in zmanjšanje umorov ter strelskih napadov za več kot deset odstotkov. Kljub temu zadeve ne bodo urejene čez noč," je še dejal Levy.