zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbska vojska zaradi razmer v Makedoniji v pripravljenosti

Deli na:
Srbska vojska zaradi razmer v Makedoniji v pripravljenosti

Foto: Reuters

Srbska vojska je zaradi napetih razmer v sosednji Makedoniji po krvavih spopadih v Kumanovu povišala raven bojne pripravljenosti in je skupaj z drugimi varnostnimi strukturami pripravljena braniti suverenost in ozemeljsko celovitost Srbije, je v nedeljo zvečer zagotovil srbski obrambni minister Bratislav Gatić.

"Pripravljeni smo skupaj z ostalimi varnostnimi strukturami odgovoriti na vse izzive, ki bi ogrozili ozemeljsko suverenost in celovitost države in njenih državljanov," je med obiskom vojašnice Cvore na meji z Makedonijo izjavil Gašić.

Srbski notranji minister Nebojša Stefanović pa je zatrdil, da so varnostne razmere v Srbiji dobre. Pojasnil je, da so na mejo z Makedonijo poslali dodatne sile in da je bila vzpostavljena združena taktična skupina, v kateri so pripadniki policije, vojske in varnostno-obveščevalne službe.

"Te enote bodo v prihodnjih dneh nadzorovale razmere na terenu in naredili bomo vse, da se teroristične dejavnosti ne prenesejo na ozemlje Srbije," je za srbsko televizijo dejal Stefanović. Dodal je, da je terorizem prisoten povsod, tudi v tem delu sveta, in da to ni nova situacija.

"Zvišali smo raven pripravljenosti in sprejeli potrebne ukrepe. S kolegi v Makedoniji, a ne samo z njimi, smo v stalnem stiku. Imamo resne partnerje in vse indice in informacije delimo z njimi, zato da bi bili bolj učinkoviti," je dejal po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug.

Na mejo z Makedonijo je bilo po njegovih navedbah napotenih več kot 450 orožnikov, kot tudi del protiteroristične policijske enote, okrepljena je tudi obmejna policija. "Enote vojske in policije so v polni pripravljenosti," je zatrdil.