IMG_2029 Odkrito.si

Nominacija je bila velika nagrada za njeno delo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 23. avgusta

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

Alma Novljan Svet24.si

Almo Novljan še vedno iščejo tako slovenski kot...

nikolina4 Njena.si

Vse za dober šov: Nikolina pretentala družino in...

fatalni 7 Njena.si

Jan Plestenjak sporočil žalostno novico

Svet

Spodnja Avstrija: deset zapovedi za migrante, ena teh je tudi hvaležnost Avstriji

Deli na:
Spodnja Avstrija: deset zapovedi za migrante, ena teh je tudi hvaležnost Avstriji

Migranti v avstrijski zvezni deželi Spodnja Avstrija bodo od regionalnih oblasti prejeli deset zapovedi priseljevanja, med njimi je hvaležnost Avstriji. Iskalci azila se bodo s podpisom obvezali k upoštevanju pravil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V okviru zapovedi morajo migranti med drugim upoštevati avstrijsko zakonodajo, se učiti nemščine, se prilagoditi avstrijskim vrednotam in vzgajati otroke v skladu z njimi, mirno reševati konflikte ter spoštovati versko svobodo.

Zapovedi bodo predložili migrantom poleg uradne dokumentacije, ki jo prejmejo prosilci za azil. S podpisom se bodo sicer obvezali, da upoštevajo pravila, a v primeru neupoštevanja ne bo posledic, je v ponedeljek pojasnil regionalni minister za azilno politiko Gottfried Waldhäusl iz vrst svobodnjakov (FPÖ).

"Za določen čas zaščitimo te ljudi in jim damo vse, kar potrebujejo. V zameno pričakujemo neko hvaležnost," je dejal Waldhäusl.

Politik iz vrst svobodnjakov je pred meseci razburil z vzpostavitvijo centra za mlade problematične begunce, ki je bil obdan z bodečo žico. Po valu kritik so center zaprli.

Loading...