Revija Reporter
Svet

Šokantna razkritja Melaniine »izdajalke«, ki se je v Beli hiši bala za življenje in je na skrivaj snemala prvo damo

M. M.

29. avg. 2020 6:01 Osveženo: 7:56 / 29. 8. 2020

Deli na:

Stephanie Winston Wolkoff in Melania Trump na eni od večerij ob Trumpov inavguraciji.

Profimedia

Nekdanja prijateljica in sodelavka Melanie Trump, Stephanie Winston Wolkoff, je bila po razpadu prijateljstva z Melanio in izgonu iz Bele hiše tako paranoična, da se je bala za življenje, je Winston Wolkoffova razkrila za The New York Magazine.

O svojem prijateljstvu in izkušnjah v Beli hiši je zdaj napisala knjigo Melania and Me: My Years as Confidant, Advisor and Friend to the First Lady (Melania in jaz: moja leta kot zaupnica, svetovalka in prijateljica prve dame) ki bo izšla 1. septembra. Avtorica Melanie ne prikaže v najlepši luči, poročajo ameriški mediji, ki so dobili vpogled v knjigo, še slabše pa jo odnesejo predsednik ZDA Donald Trump in drugi vidni člani njegove administracije.

Za prijateljstvo obeh žensk je bilo usodno sodelovanje Winston Wolkoffove pri organizaciji inavguracije Donalda Trumpa, s katero naj bi sama lepo zaslužila. Ko je postala tarča preiskave, je morala februarja 2018 zapustiti Belo hišo, kjer je dotlej delala kot neplačana svetovalka prve dame Melanie Trump.

Preiskava je razkrila, da je podjetje Winston Wolkoffove WIS Media Partners prejelo 26 milijonov dolarjev za delo pri organizaciji umestitvenih slovesnosti. Sama naj bi v žep pospravila 1,62 milijona dolarjev, kar sicer zanika.

Z izbruhom afere je bilo konec 15-letnega prijateljstva med Melanio in Winston Wolkoffovo. Prva dama je naj bi  dolgoletno prijateljico odslovila kar z elektronskim sporočilom. Winston Wolkoffova je prepričana, da je bila žrtveno jagnje Melanie in Trumpove administracije, ki se jima maščuje s knjigo.

Užaljena prijateljica je bila v svojih zadnjih mesecih v Beli hiši menda nadvse paranoična in nekaj časa se je celo bala. Kasneje je sprevidela, da tako hudo ni, a zavedala se je, da so ji šteti dnevi v administraciji, zato je pridno zbirala material, ki bi ji lahko kako koristil, če bi šla kdaj v vojno z Belo hišo. Med drugim je shranila vso elektronsko korespondenco z Melanio, je povedala za New York Magazine, obenem pa je na skrivaj posnela več pogovor s prvo damo.

Vsebina teh pogovorov zdaj prihaja v javnost, med drugim so razgaljeni konflikti med Melanio in Trumpovo hčerko Ivanko. Slednjo in njene sodelavce je prva dama označila za »kače«, Winston Wolkoffova pa v knjigi tudi piše, da z Melanio Ivanko posmehljivo klicali »princeska«.