franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Šok za Makedonce: umorjeno 14-letnico Vanjo dal ugrabiti njen oče

Deli na:
Šok za Makedonce: umorjeno 14-letnico Vanjo dal ugrabiti njen oče

14-letna Vanja Gjorcevska je bila umorjena - Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska

Severno Makedonijo pretresa primer ugrabitve 14-letne deklice, ki so jo po enotedenskem iskanju v nedeljo našli mrtvo blizu Skopja. Ugrabitev naj bi organiziral njen oče, policija pa je pridržala še tri osumljence, medtem ko je domnevni morilec pobegnil v tujino, je danes sporočil makedonski notranji minister Oliver Spasovski.

Deklica je izginila minuli ponedeljek na poti v šolo. Njeno truplo so našli v nedeljo, po navedbah makedonskega državnega tožilstva pa je bila ubita na dan izginotja.

Spasovski je danes na novinarski konferenci po poročanju makedonskega portala Telma sporočil, da za njeno ugrabitev sumijo pet ljudi. Tri od njih so priprli, medtem ko je glavni storilec v tujini. Pridržali so tudi očeta deklice, ki so ga že zaslišali.

Spasovski je še pojasnil, da je glavni storilec deklico ubil s strelom iz pištole 27. novembra okoli 11. ure. To naj bi storil iz strahu, da bi policija prek nje lahko izsledila ugrabitelje.

Motiv za ugrabitev je bilo po besedah ministra koristoljubje, pri čemer je "ena od oseb v dogovoru in z vednostjo družinskega člana" izvršila zločin, da bi izsilili denar od mame.

Glavni državni tožilec Gavril Bubevski je medtem dejal, da so osumljenci dejanje priznali, deklico pa naj bi ubili, ker naj bi stvari ušle izpod nadzora. Napovedal je tudi, da bodo proti glavnemu storilcu, ki je na begu, razpisali mednarodno tiralico.