stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sneg na Češkem ohromil promet

Deli na:
Sneg na Češkem ohromil promet

Foto: Reuters

Sneg in poledica sta danes na zahodu Češke poskrbela poskrbela za številne nevšečnosti v prometu. V Karlovih Varih so morali gasilci posredovati v več kot 90 primerih. Veliko preglavic so povzročale veje in drevesa, ki so se pod težo snega zrušila na ceste, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Železniški promet med vasjo Vojtanov in zdraviliščem Bad Brambach v nemški zvezni deželi Saška ter med krajema Aš in Hranice je popolnoma ustavljen. Po podatkih iz vremenske postaje Klinovec je v Krušnih gorah zapadlo 40 centimetrov snega.

O močnem sneženju poročajo tudi iz evropskega dela Rusije. Zaradi zasneženih cest se je zgodilo več kot sto prometnih nesreč, v katerih sta umrla dva človeka. Sneg je povzročil tudi veliko gmotno škodo, zlasti v Sankt Peterburgu.

Slabo vreme je močno oviralo promet v Moskvi, kjer je v dveh dneh zapadlo 40 centimetrov snega, kolikor ga ponavadi zapade sredi januarja. V prestolnici in njeni okolici so zato nastali veliki prometni zamaški, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Snežne padavine so nemalo preglavic povzročile tudi v Estoniji in Latviji. Podrta drevesa in kolone tovornjakov so blokirali vpadnice v glavni mesti Talin in Rigo, zaradi poledice so se zgodile številne prometne nesreče.

Zaradi slabega vremena so mnoga gospodinjstva ostala brez elektrike, visokih valovi v pristanišču v Tallinnu pa so ovirali ladijski promet. Nekatere trajekte na Finsko in Švedsko so celo odpovedali, še dodaja dpa.