krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Skrivni pogreb za bostonskega bombnega napadalca Tamerlana Carnajeva

Deli na:
Skrivni pogreb za bostonskega bombnega napadalca Tamerlana Carnajeva

Foto: Reuters

V ZDA so pokopali truplo Tamerlana Carnejeva, ki je skupaj z mlajšim bratom izvedel bombni napad na bostonskem maratonu. Policija iz mesta Worcester v zvezni državi Massachusetts je sporočila, da so po več dnevih končno našli lokacijo za pogreb, potem ko je vrsto mest zavrnilo možnost pokopa na njihovih tleh.

"Zaradi našega javnega poziva po pomoči je pogumen in usmiljen posameznik ponudil svojo pomoč, da se ustrezno pokoplje pokojnega. Truplo je pokopano in ga ni več v mestu Worcester," je po poročanju bostonskega časnika Boston Herald povedala predstavnica mestne policije Kerry Hazelhurst, ki pa ni razkrila, kje je bilo truplo Carnajeva pokopano.

Pogrebni zavod Graham Putnam & Mahoney, ki se je od petka trudil, da najde pokopališče za Carnajeva, prav tako ni razkril lokacije, sporočili pa so, da so truplo odpeljali v sredo zvečer. Pogrebni zavod so zadnji teden sicer obkoljevali protestniki, ki so vztrajali, da si Carnajev ne zasluži dostojnega pogreba.


Od smrti dalje je truplo tičalo v pogrebnem zavodu, saj ga številna pokopališča niso želela pokopati, bostonski uradniki niso želeli posredovati, protestniki pa so vztrajali, naj se truplo Tamerlana pošlje v njegov domači ruski Dagestan.

A Tamerlanov stric, ki živi v ZDA, je vztrajal, naj nečaka pokopljejo v državi smrti, ki je postala njegov dom. Policijski poveljnik iz mesta Worcester je nazadnje v sredo pozival k rešitvi zagate. "Nismo barbari, mi pokopljemo mrtve," je dejal.

Tamerlan Carnajev je umrl v strelskem obračuni s policisti štiri dni po smrtonosnem napadu, ki je zahteval tri smrtne žrtve in več kot 260 ranjenih. Umrl je zaradi strelnih ran in poškodb, ki jih je utrpel, ker ga je njegov brat Džohar med begom pred policisti povozil z avtomobilom. Džohar je kasneje obračun s policijo preživel huje ranjen.