moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

Milijonskih dolgov se rešujejo z osebnimi stečaji

mevkibe Njena.si

Jutranja ptica: Takšna je Mevkibe v zasebnem ...

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Škandal: Nemški minister v Afganistanu kupil preprogo, ni plačal carine

Deli na:

Nemškemu zveznemu ministru za razvoj Dirku Niebelu je žal, da za preprogo, ki jo je kupil v času svojega obiska v Afganistanu in jo je domov prepeljal na državne stroške, ni plačal carine. "Očitam si, da za zadevo nisem osebno poskrbel," je dejal v pogovoru za nemški tednik Focus.

Niebel je devet kvadratnih metrov veliko preprogo kupil marca med službenim obiskom v Kabulu in zanjo odštel okoli 1100 evrov. Ker so on in njegovi sodelavci v Kabul pripotovali z redno letalsko linijo, 30 kilogramov težkega suvenirja ni mogel odnesti s seboj domov, ampak ga je pustil na nemškem veleposlaništvu v afganistanski prestolnici.

Preprogo so nato v Berlin prepeljali z letalom nemške zvezne obveščevalne agencije (BND). Pri tem je šlo za "osebno uslugo", tako da Nieblu za transport ni bilo treba plačati, poleg tega pa se je izognil plačilu carine.

Niebel je v pogovoru za Focus poudaril, da mu je za slednje žal. Ob tem upa, da se bo zadeva, potem ko je po razkritju dogajanja le sprožil postopke za plačilo carine, razrešila.

Tiskovni predstavnik nemške kanclerke Angele Merkel Steffen Seibert je na redni novinarski konferenci v petek poudaril, da bi bilo "bolj zaželeno in pravilneje, če bi preprogo uvozili na drugačen način".

Precej bolj ostri so v opoziciji. Poslanec socialnih demokratov Thomas Oppermann je tako od Niebla že zahteval pojasnila o tem, "kako bo popravil nastalo škodo".

Nemško državno tožilstvo pa je danes sporočilo, da preiskujejo, ali je minister pri uvozu preproge morda kršil zakonodajo. Kot so pojasnili, zaenkrat poteka preliminarna preiskava, s katero naj bi ugotovili, ali obstajajo znaki kaznivega dejanja.

loading...
Loading...